Beşiktaş, Alanyaspor'u 3 golle geçti

Beşiktaş Alanyaspor
Beşiktaş, Alanyaspor'u 3 golle geçti

Süper Lig'in 33. haftasında lider Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Alanyaspor'u 3-0 mağlup ederek ligde iki maç sonra galibiyet aldı.

Lider Beşiktaş, Vodafone Park'ta Alanyaspor'u ağırladı. Siyah-beyazlılar 3 şutunun direkten döndüğü mücadeleyi 3-0 kazandı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 11. dakikada Cenk Tosun, 58. dakikada Rachid Ghezzal ve 85. dakikada Georges-Kevin N'Koudou kaydetti.

Bu sonucun ardından iki maç sonra kazanan Beşiktaş puanını 67'ye yükselterek liderliğini sürdürdü, üst üste üçüncü mağlubiyetini alan Alanyaspor ise 49 puanda kaldı.

Süper Lig'in 34. haftasında Beşiktaş deplasmanda Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile karşılaşacak, Alanyaspor ise Denizlispor'u konuk edecek.

İLK YARIDAN DAKİKALAR

1' Hakem Ümit Öztürk'ün ilk düdüğüyle karşılaşma Beşiktaşlı oyuncuların santra vuruşuyla başladı.

1' Beşiktaş'ta Ghezzal, karşılaşmanın henüz 20. saniyesinde ceza sahasının hemen dışından bir şut çekti. Cezayirli oyuncunun şutunda top direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

11' Beşiktaş'ta Ghezzal'ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Atiba ön direkte topu altı pas noktasına indirdi, Cenk Tosun yakın mesafeden topu ağlara gönderdi: 1-0

Beşiktaş, Alanyaspor'u 3 golle geçti - Resim : 3

17' Beşiktaş'ta Cenk Tosun, orta alanda aldığı topla ceza sahasına girdi, sol çaprazdan kaleciyle karşı karşıya durumda şutunu çekti, top üst direkten oyun alanına geri döndü.

18' Alanyaspor'da Juanfran'ın ceza sahası sağ çaprazından kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda Ersin gole izin vermedi.

22' Alanyaspor'da Salih, Larin'e yaptığı faulün ardından hakeme itirazları sonrasında sarı kart gördü.

23' Beşiktaş'ta Welinton'un ceza sahası içinden yaptığı kafa vuruşunda top üst direkten geri döndü. Siyah-beyazlıların şu dakikaya kadar 3 şutu direkten döndü.

25' Beşiktaş'ta Atiba, Salih'e yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü.

40' Alanyaspor'da Juanfran'ın sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği ortasında Bareiro altı pas üzerinde kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu dışarı gönderdi.

İlk yarı Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

46' Karşılaşmanın ikinci yarısı Alanyasporlu oyuncuların santra vuruşuyla başladı.

47' Alanyaspor'da Davidson sol kanattan topla ceza sahasına girdikten sonra çaprazdan şutunu çekti, Ersin topu kornere çeldi.

53' Alanyaspor'da Ceyhun, Larin'e yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

53' Alanyaspor'da savunma arkasına sarkan Bareiro, topu altı pas noktasına çıkardı. Babacar boş kaleye rağmen topu auta attı.

55' Beşiktaş'ta sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Cenk Tosun ceza sahası içinden topa kafayı vurdu, top direğin dibinden auta çıktı.

58' Beşiktaş'ta Ghezzal ceza sahasının dışından falsolu bir şut çekti, top Marafona'nın bakışları eşliğinde köşeden ağlarla buluştu: 2-0

Beşiktaş, Alanyaspor'u 3 golle geçti - Resim : 4

66' Alanyaspor'da Babacar yerini Kadzior'a bıraktı.

70' Beşiktaş'ta Cenk, yerini N'Koudou'ya bıraktı.

74' Beşiktaş'ta Josef de Souza, Davidson'a yaptığı faulden sonra sarı kart gördü ve Pazar günü oynanacak olan Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında cezalı duruma düştü.

77' Beşiktaş'ta Oğuzhan yerini Dorukhan'a; Alanyaspor'da Juanfran yerini Mustafa Pektemek'e bıraktı.

79' Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın, hakeme itirazları neticesinde sarı kart gördü.

85' Beşiktaş'ta Atiba'nın ara pasında topla buluşan N'Koudou, ceza sahasına girdi ve sol çaprazdan topu ağlara gönderdi: 3-0

Beşiktaş, Alanyaspor'u 3 golle geçti - Resim : 5

89' Alanyaspor, Efkan'ın attığı golle farkı ikiye indirdi. Yapılan VAR incelemesi sonrasında gol öncesinde Welinton'a faul yapıldığı gerekçesiyle gol geçerlilik kazanmadı.

Karşılaşma Beşiktaş'ın 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Kaynak: Haber Global TV

Beşiktaş Alanyaspor Süper Lig Beşiktaş Alanyaspor maçı canlı anlatım