Beşiktaş, Ajdin Hasic'le sözleşme imzaladı

Beşiktaş
Beşiktaş, Ajdin Hasic'le sözleşme imzaladı

Beşiktaş, transferi yılan hikayesine dönen Ajdin Hasic'te mutlu sona ulaştı. Siyah-beyazlılar, Bosna Hersekli futbolcuyla 4,5 yıllık sözleşme imzaladı.

Fikret Orman yönetimi tarafından sezon başında Beşiktaş'a kazandırılan ancak 18 yaşını doldurmadığı için resmi sözleşme imzalanamayan; yaşını doldurduktan sonra ise 'imza parası' konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle lisans çıkartılmayan Ajdin Hasic'te mutlu sona ulaşıldı.

Hasic ve menajeri, eski yönetimle yapılan anlaşmadaki 2 milyon Euro olan imza parasını, Çebi yönetiminin isteği doğrultusunda 1.2 milyon Euro'ya düşürmeyi kabul etti. Bu gelişmenin ardından Beşiktaş, Boşnak oyuncuyla 4,5 yıllık sözleşmeye imza attı.

Sol ayaklı olmasına rağmen genelde sağ kanatta forma giyen Hasic, 10 numara mevkisinde de forma oynayabilmektedir.

Beşiktaş bu transfer için Dinamo Zagreb’e bonservis bedeli ödemeyecek. Ancak FIFA’nın belirlediği miktarda yetiştirme bedeli Hırvat kulübüne ödenmek zorunda.

Hasic'in lisansı Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi İnternet sitesine de işlendi.

Beşiktaş, Ajdin Hasic'le sözleşme imzaladı - Resim : 1

ERDAL TORUNOĞULLARI AÇIKLADI

Beşiktaş'ın transfer ve scouting'ten sorumlu yöneticisi Erdal Torunoğulları, Ortaçizgi'ye yaptığı açıklamada "Yapılan uzun görüşmeler sonucu hem oyuncu tarafı ile kulüp tarafıyla her konuda anlaştık. Hasic, Beşiktaş camiasına hayırlı olsun. Oyuncunun 2 milyon Euro'luk imza parası bedelini 1.2 milyon Euro'ya düşürdük. Ödeme şartları da bizim istediğimiz tarihlerde oldu." ifadelerini kullandı.

TRANSFERİ OLAY OLMUŞTU!

Futbola başladığı Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb takımından olaylı bir şekilde ayrılan Hasic, Zagreb kulübü tarafından dava edilmiş, ancak davayı Hasic'in ailesi kazanmıştı. Hırvat basını o dönem Dinamo Zagreb'i "10-15 milyon euro kazandıracak bir oyuncuyu bedava kaptırdılar" şeklinde eleştirmiş, aynı dönemde Hasic'in ayrılmasında ihmali olduğu gerekçesiyle Dinamo Zagreb kulübü yöneticisi Tomislav Svetina görevden alınmıştı.

Hasic, Temmuz ayında Beşiktaş'la anlaşma sağlamış, ancak 18 yaşını doldurmadığı için resmi sözleşme imzalanamamıştı.

Beşiktaş, Ajdin Hasic'le sözleşme imzaladı - Resim : 2

Ajdin Hasic Beşiktaş Dinamo Zagreb Hasic Beşiktaş