Daniel Amartey, Beşiktaş için İstanbul'a geliyor

Beşiktaş
Daniel Amartey, Beşiktaş için İstanbul'a geliyor

Beşiktaş'ın prensip anlaşmasına vardığı Ganalı stoper Daniel Amartey, siyah-beyazlı takım için sağlık kontrollerinden geçmek ve sözleşme imzalamak üzere İstanbul'a geliyor.

Beşiktaş, İngiltere Premier Lig'e veda eden Leicester City'le sözleşmesi sona eren Ganalı stoper Daniel Amartey ile geçtiğimiz günlerde 3 yıllık sözleşme konusunda prensip anlaşmasına varmıştı.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada; "Kulübümüzün transfer görüşmeleri yaptığı Daniel Amartey, Türkiye'ye geliyor. Daniel Amartey'i taşıyan uçak, bu sabaha karşı saat 05.30 sularında İstanbul Havalimanı'na iniş yapacaktır" ifadelerine yer verildi.

Kariyerinde Inter Allies, Djurgarden ve FC Kopenhag formalarını giydikten sonra 2015/16 sezonunun devre arasında 6.5 milyon Euro bonservis karşılığında Leicester City'ye transfer olan 28 yaşındaki savunma oyuncusu, İngiliz ekibinde geçirdiği 6.5 yılda 145 maça çıktı ve 3 gol - 1 asist üretti.

Asıl mevkisi ön libero olan Amartey, sağ bek ve stoper pozisyonlarında da oynayabiliyor.

Amartey'in, Beşiktaş'tan 1.5 milyon Euro imza parası alacağı ve sezon başına 1.9 milyon Euro net maaş kazanacağı belirtiliyor.

Kaynak: Diğer

Beşiktaş Daniel Amartey Leicester City Beşiktaş transfer haberleri