Beşiktaş'a Ghezzal transferinde zorlu rakip

Beşiktaş

Süper Lig'de sezonu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş'ta performansıyla sezona damga vuran Rachid Ghezzal için eski kulübü Monaco'nun devreye girdiği ve kulüpler düzeyinde prensip anlaşmasının sağlandığı iddia edildi.

Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giyen ve kazanılan şampiyonluğun baş mimarlarından olan Rachid Ghezzal'ın Siyah-beyazlı kulüpteki geleceği belirsizliğini koruyor.

Kiralık sözleşmesi 31 Mayıs'ta sona erecek olan Cezayirli oyuncu için eski kulübü Monaco'nun devreye girdiği ve Leicester City ile sözlü olarak büyük ölçüde anlaşmaya vardığı iddia edildi.

Haber Global Spor Editörü Berk Göl, "Bu haber birkaç hafta önce duyduğum bir haber, Beşiktaş şampiyonluk yarışında olduğu için, konsantrasyon bozucu bir haber vermek istemedik. Sorumlu yaklaşım sergilemek istedik. Monaco'nun Ghezzal'a bir ilgisi var, Fransız kulübü Ghezzal'ın bonservisini elinde bulunduran Leicester City ile büyük ölçüde anlaştı. 10 ila 15 milyon Euro arasında bir bonservis bedelinden bahsediliyor. Oyuncuyla henüz bir anlaşma yok. Ghezzal'ın tercihi bu transferde çok büyük rol oynayacak. Leicester Ghezzal'ı kadroda düşünmüyor, ama bir bonservis beklentisi var. Zarar etmeden göndermek istiyor. Ghezzal'ın Beşiktaş'ta kalma talebi, Leicester City'nin bonservis talebini ne kadar kırabilecek, önemli olan o." dedi.

Haber Global Spor Spikeri Fatih Demirkol ise, "Ghezzal Beşiktaş'ta kendini buldu. İngiltere'deyken mutsuz bir yapısı olduğu ifade ediliyor. Beşiktaşlı yetkililerle; Sergen hocayla, yardımcı antrenörüyle, kulübün diğer profesyonelleriyle her konuştuğunda, 'Ben burada kalmak istiyorum. Burayı kendi evim, ailem gibi görüyorum. Zaten şu ana kadarki görüntüm size her şeyi anlatıyordur, ne yapıp edip Beşiktaş'ta kalmak istiyorum. Ama şartlar ne noktaya gelir bilmiyorum" diyor. Kupa maçından sonra oturup transferin İngiltere ayağıyla konuşacaklar. Beşiktaş da kalması için bütün fedakarlığı gösterecek, çünkü Sergen hocanın talebi Ghezzal'ın kalması yönünde. Beşiktaş da Ghezzal da bu beraberlikten çok mutlu şu ana kadar, böyle bir uyum yakalanmışken kaybetmek istemiyorlar. Bakalım n'olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Rachid Ghezzal 2017/18 sezonunda Monaco formasını terletmiş, 2 gol - 4 asist'lik performansı sonrasında 14 milyon Euro karşılığında Leicester City'e transfer olmuştu.

Cezayirli kanat oyuncusu Beşiktaş'ta oynadığı 35 resmi maçta 26 gole doğrudan katkı (8 gol - 18 asist) sağladı.

Kaynak: Haber Global TV

Beşiktaş Rachid Ghezzal Monaco Beşiktaş transfer haberleri Leicester City Rachid Ghezzal bonservis bedeli Rachid Ghezzal sözleşme