Benzeri görülmemiş olay! Real Madrid'de 7 oyuncunun değeri 100 milyon euro'yu aştı!

Real Madrid İspanya La Liga futbol
Benzeri görülmemiş olay! Real Madrid'de 7 oyuncunun değeri 100 milyon euro'yu aştı!

Son yılların en mutlu takımı Real Madrid. Sportif sonuçlar harika, transferler mükemmel. Başkan süper. İyi yönetilen İspanyol kulübünün kasası da dolu. Oyuncuların değeri ise sürekli artıyor.

Transfermarkt verilerine göre Real Madrid'de değeri 100 milyon euro'nun üzerinde olan futbolcu sayısı 7'ye ulaştı.

Bellingham 180, Vinicius 180, Mbappe 180, Valverde 120, Rodrygo 110, Camavinga 100 ve Tchouameni 100 milyon euro değerinde.

Bu konuda Real Madrid'e yaklaşabilen bir kulüp yok. Manchester City ve Arsenal 100 milyon euro üzeri değere sahip 3'er futbolcuyla İspanyol devini çok uzaktan izliyor.

Üstelik bugün Real Madrid'i, 2000'li yılların başındaki Galacticos'un tranfser politikasından çok farklı bir sistem uygulayarak bunu sağladı. O dönem transfere milyonlar harcanarak mükemmel takım oluşturulmuştu. Bu kez ise durum farkı. Mesela Valverde sadece 500 bin euro'ya takıma dahil edildi. Şimdi ise değeri 120 milyon euro. Bu da yüzde 23 bin 900'lük bir artış anlamına geliyor.

Kadronun toplam değerinde halen Manchester City zirvede olsa da Endrick, Arda Güler gibi oyuncuların da değerlerinin hızla artacağını düşünürsek pek yakında Real bu konuda da 1 numara olacak gibi görünüyor. Şu an Endrick 60 milyon, Arda Güler ise 45 milyon euro değerinde.

Daha da ötesi Real Madrid'in 100 milyon euro'nun üzerinde değere sahip oyuncularının yaş ortalaması yalnızca 23,2. Bu da gelecekte kadro değerinin daha da artacağının işareti.