Benfica'dan Orkun Kökçü kararı!

Orkun Kökçü Benfica
Benfica'dan Orkun Kökçü kararı!

Benfica, bir süredir kadro dışı durumda bulunan milli futbolcu Orkun Kökçü'nün affedildiğini ve takıma döneceğini açıkladı.

Benfica'da forma giyen milli orta saha oyuncusu Orkun Kökçü, Hollanda basınına verdiği röportajda kulübünü ve teknik direktörü Roger Schmidt'i eleştirdiği için kadro dışı bırakılmıştı.

İsmi transfer dedikodularına karışan ve takımdan ayrılacağı iddia edilen milli futbolcu için son noktayı Benfica teknik direktörü Roger Schmidt koydu.

57 yaşındaki Alman teknik direktör, Orkun'un affedildiğini ve takıma döneceğini belirterek, "Şimdi ileriye bakma zamanı" dedi.

Schmidt açıklamasında, "Orkun'la bugün konuştuk. Takım içinde böyle olumsuz bir hava yaratmak niyetinde değildi. Kişiliği ve oyunculuğuyla beni her zaman ikna etmiş bir insan. Bir hata yaptı, iyi bir röportaj değildi. Oyuncular zaman zaman hata yapar ve bizleri onları zor zamanlarıda desteklememiz gerekir. Artık her şeye sahada karşılık verme vakti. Artık sadece onların değil bizim de iyi bir zihniyet göstermemiz gerek. Şimdi önümüze bakma zamanı." ifadelerini kullandı.

ORKUN KÖKÇÜ'NÜN BENFICA PERFORMANSI

Sezon başında 25 milyon Euro ödenerek Feyenoord'dan transfer edilen 23 yaşındaki orta saha oyuncusu, Benfica formasıyla bugüne dek çıktığı 34 resmi maçta 3 gol - 10 asist üretti.

Orkun Kökçü Benfica
Orkun Kökçü - Benfica [Foto: @slbenfica / Instagram]