Benfica, Orkun Kökçü ile anlaştı! Feyenoord'u ikna etmek için Hollanda'ya çıkarma yaptılar!

transfer haberleri
Benfica, Orkun Kökçü ile anlaştı! Feyenoord'u ikna etmek için Hollanda'ya çıkarma yaptılar!

Portekiz Lig'inde 4 yıl aradan sonra şampiyonluğa ulaşan Benfica, orta saha rotasyonunu genişletmek için Feyenoord forması giyen milli oyuncu Orkun Kökçü'nün transferini bitirmek için büyük çaba sarf ediyor.

Portekiz spor gazetesi ABOLA'nın haberine göre; Orkun Kökçü ile sözlü anlaşmaya varan Benfica yönetimi, transferi sonuçlandırmak üzere Hollanda'ya gitti.

Feyenoord'un Orkun için 40 milyon Euro bonservis bedelinde ısrarcı olduğu belirtilirken, transferin 30 milyon Euro bonservis ve sonraki satıştan yüzde 25 pay karşılığında bitirilmeye çalışılacağı kaydedildi.

Benfica'nın Orkun Kökçü ile 5 yıllık sözleşme konusunda prensipte anlaştığı, Orkun'un Portekiz temsilcisinde Feyenoord'da kazandığı ücretin 3 katını kazanacağı, ve sözleşmesinde Ocak ayında Chelsea'ye transfer olan Enzo Fernandez gibi 120 milyon Euro'luk bir serbest kalma bedeli olacağı belirtildi.

Orkun'un Benfica'ya transfer olmak istemesindeki üç ana etkenin ise; Hollanda Ligi'nden tanıdığı Roger Schmidt'e duyduğu güven, Benfica'nın oyun anlayışı, ve ve Feyenoord'da birlikte oynadığı Fredrik Aursnes ile yeniden bir araya gelecek olması olarak gösteriliyor.

22 yaşındaki Orkun Kökçü, bu sezon Feyenoord formasıyla çıktığı 46 maçta 12 gol atıp 5 de asist üretti.

Kaynak: Haber Global TV

Benfica Orkun Kökçü Feyenoord Avrupa'dan transfer haberleri