Ben bu takıma inanıyorum

Ben bu takıma inanıyorum

Milli takımın işi dün hiç kolay değildi. Sahada 10'da 10 yapmış bir ev sahibi vardı. Roma'dan çıkacak 1 puan bile altın değerindeydi. Şimdi hedef Bakü...

İtalya maçına fazla da takılmadan, bu karşılaşmadan payımıza düşen dersleri alarak Bakü’ye gitmeliyiz. Hedef zaten orasıydı. Tur bileti kardeş ülkede. 

İtalya maçından önceki gece ve uçakta Sayın Başkan Nihat Özdemir’le konuştuğumuzda İtalya maçı için elbette heyecanlıydı ama aklı hep Bakü’deydi. Yöneticilerle konuştuğumuzda Roma’dan çıkacak 1 puan bile altın değerinde görünüyordu. Kolay değil, buraya 10’da 10’la gelmiş ev sahibiyle oynuyorsunuz. 

Peki ihtiyacımız olan notlar neler?

Bir kere “Bizim Çocuklar” iyi başlamamış olabilir. Ama şahsen ben Bakü’de işi bitirebileceklerine kalpten inanıyorum. Çünkü rakip İtalya turnuvanın en sağlam takımlarından biri. Merkezde çok kuvvetliler, kenarlarda Mancini taktiksel olarak üst düzey bir kurguya sahip, becerikli isimleri var gibi birçok madde de sayarız. 

Bizim ders çıkarmamız gereken kısım şu:

Bonucci maçtan önce şöyle demişti Türkiye için: İlginç ve gelişmekte olan bir takım. 

Çok doğru. 

'AVRUPA'DA BİR ÇOK ŞEYİ YAŞADIK'

Biz genç ama bu yaş ortalamasına rağmen de Avrupa’da birçok şeyi yaşamış bir kadroyuz. Tecrübelilerimiz milli takımda çok iyi işler yaptılar daha önce. Dünya Kupası elemelerinde daha birkaç ay evvel Bizim Çocuklar’ın performansını hatırlayın. 

Ben bu takıma inanıyorum. Onların da ayakları yere sağlam basarak Galler maçına çıkması şart. 

Baskıdan nasıl çıkılabileceğine dair de çok acil bir plan oluşturulmalı. Geriden oyun kurma konusunda çok başarısız bir akşam geçirdik çünkü Roma’da. 

İyi oyuncularımız var. Çok yetenekliler. Bunu yakın zamanda birçok kez de kanıtladılar. 

Futbolun kuralı basit:

İyi takımsan bunu sahada göstermek zorundasın!

Önceki turnuvada Portekiz’in gruplardan nasıl çıkıp şampiyon olduğuna bakalım. Başımızı dik tutalım. 

Bu takım inanıyorum ki kardeş ülkede hepimizi gururlandıracak. 

Kaynak: Web Özel

Türkiye İtalya maçı hangi kanalda Burak Yılmaz