Bayern Münih Türk oyuncuyla profesyonel sözleşme imzaladı

Almanya Bundesliga Bayern Münih
Bayern Münih Türk oyuncuyla profesyonel sözleşme imzaladı
FOTOĞRAF: Bayern Münih Resmi İnternet Sitesi

Alman devi Bayern Münih, altyapısından yetişen 19 yaşındaki Yusuf Kabadayı ile 2 yıllık profesyonel sözleşme imzalandığı açıkladı.

Almanya Bundesliga'nın son şampiyonu Bayern Münih bir yandan transfer çalışmalarını sürdürürken diğer yandan ise altyapısından oyuncu yetiştirmeye devam ediyor.

Bavyera ekibi, Münih doğumlu futbolcu Yusuf Kabadayı ile 2025 yılına kadar geçerli olacak profesyonel sözleşme imzalandığını açıkladı.

Alman devi, 19 yaşındaki futbolcunun deneyim kazanması için Bundesliga 2 ekiplerinden Schalke 04'e kiralandığını duyurdu.

Bayern Münih Genç Oyuncu Gelişim Direktörü Jochen Sauer, Yusuf hakkında, "Yusuf Münih doğumlu ve 11 yaşında beri bizim için oynuyor. Yusuf hızlı ve iyi bir bitirici, şu anda da profesyonel futbola ilk adımları Schalke 04 formasıyla atacak. Oyuncunun Schalke 04'teki gelişimini yakından takip edeceğiz ve orada başarılı olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Geçen sezon Bayern Münih Rezerv takımında forma giyen sol kanat oyuncusu toplamda 38 maçta süre alırken 13 kez fileleri havalandırdı.

Türk Milli Takımı'nın alt yaş kategorilerinde de oynayan oyuncu daha sonrasında ise kararını değiştirerek Almanya U18 Milli Takımı için oynamaya başladı.

Kaynak: Haber Global TV

Bayern Münih Bundesliga Bayern Münih Haberleri Schalke 04