Bayern Münih, Julian Nagelsmann'la anlaştı

Bayern Münih, Julian Nagelsmann'la anlaştı

Alman devi Bayern Münih, Leipzig'in başarılı teknik direktörü Julian Nagelsmann'la anlaşmaya vardı. Leipzig ise genç teknik adamının önünü açmak için 25 milyon Euro talep ediyor.

HABERGLOBAL.COM.TR / DIŞ HABER

Sky Almanya'nın haberine göre, Bayern Münih, Leipzig'in genç teknik direktörü Julian Nagelsmann'la anlaşmaya vardı.

Kulüpler düzeyinde henüz anlaşma sağlanamazken; Leipzig'in 2023 sezon sonuna kadar sözleşmesi bulunan Nagelsmann için 25 milyon Euro bonservis talep ettiği, Bayern Münih'in ise 20 milyon Euro önerdiği, takımların kısa süre içinde orta yolu bularak el sıkışmasının beklendiği belirtildi.

ALMAN FUTBOLUNDA DOMİNO ETKİSİ

Almanya futbolunda domino taşı etkisi sürüyor.

Her şey Almanya Milli Takımı teknik direktörü Joachim Löw'ün Euro 2020 sonrasında görevini bırakacağını açıklamasıyla başladı. Löw'ün açıklamasından kısa bir süre sonra, Bayern Münih teknik direktörü Hansi Flick de sezon sonunda görevini bırakacağını duyurdu. Alman medyasında Flick'in, Löw'ün yerine milli takımın başına geçmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Flick'ten boşalacak teknik direktörlük koltuğu için arayışlara başlayan Bayern Münih ise bir numaralı hedef olarak Leipzig'in genç teknik adamı Julian Nagelsmann'ı belirledi. Bavyera ekibi, Leipzig'i ikna etmek için 20+ milyon Euro ödemek zorunda kalacak ve bu alanda rekor kırılacak. Çünkü şu ana dek dünya futbolunda bir teknik direktör için bu kadar yüklü bir miktar ödenmedi.

NAGELSMANN'IN KARİYERİ

1987 doğumlu Nagelsmann, 29 yaşındayken Hoffenheim'in başına geçerek Bundesliga kariyerina başlamıştı. Mavi-beyazlı takımda 136 maçta 55 galibiyet, 43 beraberlik ve 38 mağlubiyet alan Nagelsmann takımı Şampiyonlar Ligi'ne taşımıştı.

Geçen sezonun başında Leipzig'in başına geçen genç teknik direktör, ilk sezonunda takımına Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynatmıştı.

Leipzig ile şimdiye dek 90 maça çıkan Nagelsmann; 53 galibiyet, 21 beraberlik ve 16 mağlubiyet aldı. Ligin bitmesine üç hafta kala Leipzig, Bayern'in yedi puan gerisinde ikinci sırada yer alıyor. 

Kaynak: Haber Global TV

Bayern Münih Julian Nagelsmann Leipzig Hansi Flick Joachim Löw