Jamal Musiala Almanya'yı seçti

Jamal Musiala Almanya'yı seçti

Bundesliga devi Bayern Münih'in yeni yıldız adayı Jamal Musiala'nın Almanya Milli Takımı'nı seçtiği açıklandı.

HABERGLOBAL.COM.TR / DIŞ HABER

Dün oynanan Şampiyonlar Ligi maçında Lazio ağlarını sarsarak "Bayern Münih'in Şampiyonlar Ligi'nde gol atan en genç oyuncusu" olma ünvanını eline geçiren Jamal Musiala, milli takım tercihini yaptı.

Daha önce İngiltere'nin U15, U16, U17 ve U21 Milli Takımlarıyla maçlara çıkan Musiala, A Milli Takım düzeyindeki tercihini Almanya'dan yana kullandı.

Jamal Musiala Almanya'yı seçti - Resim : 1

Kararı almadan önce çok uzun bir süre düşündüğü söyleyen Musiala, "Kendime 'Geleceğim için en iyisi hangisi?' , 'Nerede daha fazla oynama şansı bulabilirim?' gibi sorular sordum. Nihayetinde kalbimi de dinleyerek, doğduğum topraklar için, Almanya Milli Takımı için oynamaya karar verdim. Kolay bir karar olmadı, çünkü İngiltere benim için çok şey ifade ediyor. İngiltere benim evim. Kalbim her iki ülke için de atmaya devam edecek" şeklinde konuştu.

2003 yılında Almanya'nın Stuttgart şehrinde dünyaya gelen Jamal Musiala'nın annesi Alman babası ise Nijerya vatandaşı. 7 yaşına kadar Almanya'da yaşayan Musiala, daha sonra annesiyle birlikte İngiltere'ye yerleşti ve Chelsea Futbol Akademisi'ne girdi.

Geçtiğimiz sezonun başında Chelsea alt yapısından Bayern Münih alt yapısına dahil olan 17 yaşındaki oyuncu, Bayern Münih formasıyla şimdiye dek 26 maça çıktı ve 4 gol kaydetti.

Forvet arkasında ve hücumun her iki kanadında görev yapabilen Musiala, gelecek yıllarda Avrupa futbolunda adından sıkça bahsettireceğe benziyor.

Kaynak: Haber Global TV

Bayern Münih Jamal Musiala Almanya Milli Takımı İngiltere Milli Takımı