Bayer Leverkusen, Florian Wirtz'in bonservisini belirledi

Almanya Bundesliga Bayer Leverkusen transfer haberleri
Bayer Leverkusen, Florian Wirtz'in bonservisini belirledi
DepoPhotos

Bundesliga'nın yeni şampiyonu Bayer Leverkusen, takımın en önemli gol silahlarından olan Florian Wirtz'in bonservisini 'en az 150 milyon Euro' olarak belirledi.

Almanya Bundesliga'da bitime 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Bayer Leverkusen, Perşembe günü de West Ham United'ı eleyerek UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale yükseldi.

Bu sezon ligde 29, Avrupa'da 10 ve Almanya Kupası'nda 5 maç olmak üzere toplamda 44 resmi maça çıkan ve henüz yenilgi almayan Xabi Alonso yönetimindeki kırmızı-siyahlı kulübün bu başarısındaki en önemli pay sahiplerinden birisi de Florian Wirtz.

Bayer Leverkusen formasıyla bu sezon 42 maçta görev yapan Florian Wirtz, 17 gol - 18 asistlik performans sergileyerek 35 gole doğrudan katkı sağladı.

Henüz 21 yaşında Alman on numara, bu performansının ardından Avrupa devlerinin de dikkatlerini üzerinde topladı.

Bayer Leverkusen cephesi, en az 1 yıl daha kadroda tutmak istediği genç yıldızın bonservisini belirledi.

EN AZ 150 MİLYON EURO!

Radio Marca'ya verdiği röportajda "Futbolda hiçbir oyuncu için 'asla satmayız' dememelisiniz" diyen kulüp CEO'su Fernando Carro, şu ifadeleri kullandı:

"İçinde bulunduğumuz futbol piyasasında hiçbir futbolcu için 'asla satmayacağız' diyemezseniz, ancak ben Wirtz'i 150 milyon Euro'nun altına satmam."