Barcelona'da Ruben Amorim sesleri

FC Barcelona İspanya La Liga
Barcelona'da Ruben Amorim sesleri
Reuters

İspanya'da şampiyonluk yarışının oldukça gerisinde kalan Barcelona'da sezon sonunda Xavi Hernandez'den boşalacak teknik direktörlük koltuğu için Ruben Amorim'in ismi ön plana çıkmaya başladı.

La Liga'daki şampiyonluk yarışında ezeli rakibi Real Madrid'in 8 puan gerisine düşen Barcelona'da teknik direktör Xavi Hernandez, iç sahada alınan 5-3'lük Villarreal mağlubiyetinin ardından sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıklamıştı.

Yeni sezon için teknik direktör arayışlarını sıklaştıran Katalan ekibinde Hansi Flick, Roberto De Zerbi, Jürgen Klopp ve Xabi Alonso gibi ünlü teknik adamların ismi gündeme gelmişti.

İngiliz gazetesi Independent'te yer alan habere göre; Barcelona, Sporting Lizbon'un genç teknik direktörü Ruben Amorim'i Xavi'nin potansiyel halefi olarak belirledi ve görüşmelere başladı.

Amorim'le Bayern Münih ve Liverpool'un da ilgilendiği ancak bu iki kulübün önceliği Bayer Leverkusen'le harikalar yaratan eski oyuncuları Xabi Alonso'ya vermesi üzerine Barcelona'nın bu transferde avantajı yakaladığı belirtildi.

10 MİLYON EURO'LUK SERBEST KALMA MADDESİ VAR!

2020/2021 sezonunda Sporting'i 19 yıl aradan sonra Portekiz Ligi şampiyonluğuna taşıyan Amorim'in sözleşmesinde 10 milyon Euro'luk serbest kalma maddesi bulunuyor. 39 yaşındaki genç teknik adamın Sporting'le olan sözleşmesi Haziran 2026'da sona erecek.

RUBEN AMORIM'İN SPORTING PERFORMANSI

Ruben Amorim, Sporting'in başında bugüne dek 198 maça çıkarken yeşil-beyazlılar bu maçlarda 139 galibiyet, 29 beraberlik ve 30 mağlubiyet yaşadı. Amorim yönetiminde çıktığı maçlarda 2.25 puan ortalaması yakalayan Sporting, bu dönemde 1 Portekiz Ligi şampiyonluğu, 2 Portekiz Lig Kupası şampiyonluğu ve 1 Portekiz Süper Kupası zaferi yaşadı.

Yeşil-beyazlılar bu sezon da bir maçı eksik olmasına rağmen 58 puanlı Benfica'nın önünde, 59 puanla liderlik koltuğunda oturuyor.