Gerard Pique futbolu bırakma kararı aldı!

FC Barcelona
Gerard Pique futbolu bırakma kararı aldı!

İspanya La Liga ekiplerinden Barcelona'nın tecrübeli savunma oyuncusu Gerard Pique, Cumartesi günü oynanacak Almeria maçıyla birlikte futbolu bırakacağını açıkladı.

Barcelona'nın efsane isimlerinden olan Gerard Pique, ani bir kararla 35 yaşında futbolu bırakma kararı aldığını duyurdu.

Emeklilik için sezon sonunu beklemeyeceğini açıklayan Pique, La Liga'nın 13. haftasında 5 Kasım Cumartesi günü Almeria ile oynayacakları maçın ardından yeşil sahalara veda edeceğini açıkladı.

Kararını sosyal medya hesabından yayımladığı bir video ile duyuran Pique şu ifadeleri kullandı:

"Her zaman "Barcelona'dan sonra başka bir takım olmayacak" demiştim, ve şimdi öyle olacak. Bu Cumartesi günü Camp Nou'da Almeria ile oynayacağımız maç, benim son maçım olacak. Sonra düzenli olarak maçları takip eden bir taraftar olacağım. Takımımı destekleyeceğim. Barcelona sevgimi çocuklarıma aşılayacağım, ailemin bana yaptığı gibi. Ve beni tanıyorsunuz, er ya da geç geri döneceğim. Hepinizi Camp Nou'ya bekliyorum. Çok yaşa Barcelona, her zaman!"

PIQUE'NİN BARCELONA KARİYERİ

Futbola Barcelona altyapısında başlayan, ardından Manchester United ve Real Zaragoza formaları giyen Pique, 2008 yılından bu yana A takım formasını terlettiği Barcelona'da 615 maçta görev yaptı, 53 gol atıp 15 de asist üretti.

Pique, Barcelona'da 8 La Liga şampiyonluğu, 3 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 3 FIFA Kulüpler Dünya Kupası şampiyonluğu, 3 UEFA Süper Kupası, 7 İspanya Kupası, 6 İspanya Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı. Pique ayrıca bu süreçte İspanya Milli Takımı ile 2010'da Dünya Kupası ve 2012'de Avrupa şampiyonluğu da tattı.

Kaynak: Haber Global TV

Barcelona Gerard Pique İspanya La Liga