Barcelona'yı 2-0 mağlup eden Real Madrid, zirveye yerleşti

Barcelona'yı 2-0 mağlup eden Real Madrid, zirveye yerleşti

La Liga'nın 26. haftasında oynanan dev maçta Barcelona'yı 2-0'lık skorla geçen Real Madrid, liderlik koltuğunu rakibinden devraldı.

İspanya La Liga'nın 26. haftasında Real Madrid ile Barcelona, Santiago Bernabeu'da karşı karşıya geldi.  Mateu Lahoz'un yönettiği El Clasico'da ev sahibi Real Madrid sahaya Courtois, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Casemiro, Valverde, Isco, Kroos, Vinicius Jr ve Benzema ilk 11'i ile çıktı. 

Barcelona Teknik Direktörü Quique Setien ise tercihini Ter Stegen, Semedo, Pique, Umtiti, Alba, Vidal, Arthur, Busquets, De Jong, Griezmann ve Messi'den yana kullandı.

İlk yarıda daha etkili olan taraf konuk ekip Barcelona'ydı. Katalan ekip 21. dakikada Griezmann, 34. dakikada Arthur ve 38. dakikada Messi'yle yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi.

Dev maçın ilk 45 dakikası 0-0'lık eşitlikle sonuçlandı.

İkinci yarıda üstünlüğü ele alan Real Madrid, Isco ve Benzema ile yaklaştığı gole 71. dakikada ulaştı.

Kroos'un pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Vinicius Junior'ın vuruşunda Pique'ye çarpan top ağlarla buluştu ve Real Madrid 1-0 öne geçti.

12 Temmuz 2000 doğumlu Vinicius Junior, El Clasico tarihinde gol atan en genç oyuncu oldu.

90+2. dakikada Dani Carvajal'in pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Mariano Diaz, oyuna dahil olduktan 1 dakika sonra Ter Stegen'i mağlup ederek karşılaşmanın sonucunu belirledi: 2-0.

Bu sonucun ardından puanını 56'ya yükselten Real Madrid, Barcelona'nın 1 puan önüne geçerek liderlik koltuğuna oturdu.

Barcelona Real Madrid El Clasico