Barcelona Messi'nin rekoruyla galip

Barcelona Messi'nin rekoruyla galip

Sahasında Mallorca'yı ağırlayan Barcelona, Lionel Messi'nin hat-trick yaptığı mücadelede 5-2 galip geldi.

La Liga'nın 16. haftasında Barcelona, sahasında konuk ettiği Mallorca'yı Antoine Griezmann, Luis Suarez ve Lionel Messi'nin (3) golleriyle 5-2 yendi.

7. dakikada Griezmann'ın attığı golle 1-0 öne geçen Katalan ekibi, 17. dakikada Messi'yle farkı ikiye çıkardı. Konuk ekip Mallorca 35'te Budimir'le bulduğu golle farkı bire indirdi. Ancak 6 dakika sonra sahneye bir kez daha Messi çıktı farkı yeniden ikiye çıkartan golü attı. İlk yarının bitimine iki dakika kala Luiz Suarez'in attığı golle Barcelona soyunma odasına 4-1 önde girdi.

64'te Budimir kendisinin ve takımının ikinci golünü atıp durumu 4-2'ye getirdi. 83. dakikada Messi, Suarez'in pasında Mallorca kalecisini yeniden çaresiz bıraktı ve hat-trick'e imza attı. Karşılaşmada başka gol olmadı ve Katalan ekibi, Mallorca'yı 5-2 mağlup etti.

Messi, bu maçın ardından 2019/2020 sezonunda La Liga'daki 12. golüne ulaştı ve ligin gol krallığında Benzema'yı geçerek zirveye yerleşti. Ayrıca La Liga kariyerindeki 35. hat-trick'ine ulaşan Messi, tüm kulvarlardaki hat-trick sayısını 53'e yükseltti.

Bu sonuçla Barcelona puanını 34'e çıkarırken Mallorca 14 puanda kaldı.

Barcelona Lionel Messi Messi Barcelona Messi rekorlar