Barcelona, Juventus'u devirdi: Yusuf Demir ilk golün asistini yaptı

Barcelona, Juventus'u devirdi: Yusuf Demir ilk golün asistini yaptı

Barcelona, gelenekselleşen hazırlık maçı Joan Gamper Kupası'nda ağırladığı İtalyan kulübü Juventus'u 3-0 yendi. 18 yaşındaki Yusuf Demir ilk golün asistini yaptı.

Joan Gamper Kupası final mücadelesinde Barcelona ile Juventus karşı karşıya geldi. Lionel Messi'den yoksun ilk maçına çıkan Katalan kulübü maça Neto, Dest, Araujo, Pique, Alba, Busquets, Roberto, Yusuf, Braithwaite, Depay ve Griezmann ilk 11'iyle başladı.

Massimiliano Allegri yönetimindeki Juventus ise sahaya Szceszny, De Sciglio, De Ligt, Rugani, Sandro, Cuadrado, Ramsey, Bentancur, Bernardes, Morata ve Ronaldo ile çıktı.

Johan Cruyff Stadyumu'ndaki mücadelenin 3. dakikasında 18 yaşındaki Yusuf Demir'in pasıyla defansın arkasına sarkan Memphis Depay, net bir vuruşla Barcelona'yı 1-0 öne geçtirdi.

Juventus devrenin kalan bölümünde daha atak bir futbol sergiledi. Cristiano Ronaldo ve Alvaro Morata ile fırsatlar yakalayan Juve, devrede 5 kurtarış yapan kaleci Neto'yu aşmayı başaramadı. Karşılaşmada ilk 45 dakikayı Barcelona 1-0 üstünlükle noktaladı.

Barcelona 57. dakikada skoru 2-0'a getirdi. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda gerilerden ceza sahasına giren Martin Braithwaite, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.90+2'de Barcelona adına gecenin üçüncü golünü kaydeden Riqui Puig maçın da skorunu belirledi: 3-0.

Barcelona, 1966 yılındna bu yana organize edilen kupada Juventus'u her iki devrede bulduğu gollerle 3-0 mağlup ederek 22. kez Joan Gamper Kupası'nın sahibi oldu.

 

Kaynak: AA

Juventus Barcelona Yusuf Demir