Barcelona Inigo Martinez'le anlaştı, İlkay Gündoğan ile görüşmeler sürüyor

FC Barcelona transfer haberleri
Barcelona Inigo Martinez'le anlaştı, İlkay Gündoğan ile görüşmeler sürüyor

Katalan ekibi Barcelona önümüzdeki sezon transferleri için şimdiden harekete geçti. Athletic Bilbao formasını giyen Inigo Martinez ile sözlü olarak anlaştığı belirtilen Barça, Manchester City ile sözleşmesi sona erecek İlkay Gündoğan ile görüşmeler ise sürüyor.

31 yaşındaki Inigo Martinez yıllardır Katalan ekibi tarafından takip ediliyor. Bu sezon sözleşmesi bitecek olan oyuncuyu kadrosuna bonservissiz katmak isteyen Barcelona, Martinez ile sözlü olarak anlaştı. Oyuncuyla Atletico Madrid de ilgileniyor.

ESPN'in kaynaklarına dayandırdığı habere göre Katalan ekibinin bu iki transferi de şu anki var olan maaş yükünü hafifletmesine bağlı.

La Liga yönetimi tarafından belirlenen harcama limitleri içinde kalması gereken Barça, bazı oyuncularla yolunu ayırmak zorunda.

La Liga Başkanı Javier Tebas, ligde mali durumları düzelene kadar Barcelona'nın Gavi ile yeni sözleşme imzalayamayacağını duyurmuştu. Barcelona'nın giderlerini en az 150 milyon euro azaltmaması halinde transfer yapması mümkün görünmüyor.

Barcelona eğer maaş yükünü azaltamazsa Inigo Martinez'i Bilbao'dan sezon sonunda opsiyonlu satın alma bedeliyle kiralamayı da B Planı olarak düşünüyor.

İlkay Gündoğan ile olan görüşmeler ise Martinez kadar hızlı gitmiyor. 32 yaşındaki oyuncuyu isteyen Barcelona oyuncunun temsilcileriyle yaklaşık 2 haftadır görüşme yürütüyor. İki taraf da anlaşmaya açık ancak ortada net bir şey henüz yok.

Barcelona geçen sene de maaşlar nedeniyle sorun yaşamış Kessie ve Christensen'i bonservissiz alırken Lewandowski, Kounde ve Raphina transferleri için bazı varlıklarını satmak zorunda kalmıştı.

Barcelona ilkay gündoğan son dakika transfer haberleri transfer haberleri