Barcelona Gavi'nin sağ diz ön çapraz bağının tamamen yırtıldığını açıkladı

FC Barcelona İspanya La Liga futbol
Barcelona Gavi'nin sağ diz ön çapraz bağının tamamen yırtıldığını açıkladı
Fotoğraf: İHA

Barcelona, dün oynanan İspanya - Gürcistan maçında sakatlanarak oyuna devam edemeyen 19 yaşındaki futbolcu Gavi’nin sağ diz ön çapraz bağının tamamen yırtıldığı ve buna bağlı olarak da yan menisküs yaralanması yaşadığını açıkladı.

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu son maçında İspanya, konuk ettiği Gürcistan’ı 3-1’lik skorla mağlup etti. Mücadelenin 26. dakikasında sakatlanarak oyuna devam edemeyen Gavi’nin sağlık durumuyla ilgili 19 yaşındaki futbolcunun kulübü Barcelona'dan açıklama yapıldı.

İspanyol ekibinden yapılan açıklamada, başarılı futbolcunun sağ diz ön çapraz bağın tamamen yırtıldığı ve buna bağlı olarak yan menisküs yaralanması yaşadığı bildirdi.

Katalan ekibi oyuncunun tedavisinin ne kadar süreceğini daha sonra açıklayacak. İspanyol basınına göre ise Gavi, bu sezonu kapattı. Yani EURO 2024'te de oynama şansı kalmadı. 

BARCELONA ÇOK ZOR DURUMDA KALDI

Gavi'nin sakatlanmasıyla orta sahada oyuncu sıkıntısı çekmeye başlayan Barcelona'nın transfer yapıp yapamaycağı dahi meçhul.

Konuşulan senaryolarda Fermin'in takımda kalmasına kesin gözüyle bakılıyor. Orta sahaya ise bir transfer şart. Finansal Fair Play kısıtlamaları nedeniyle bunun için bir formül bulunmaya çalışılacak.

La Liga düzenlemeleri gereği Barcelona, ara transfer döneminde Gavi'nin maaşının yüzde 80'ini geçmeyen bir futbolcu transfer etme hakkına sahip. Bu durumun Finansal Fair Play kuralları üzerinde bir etkisi olmayacağı belirtiliyor.

25'ten fazla oyuncu kaydettirilemediğinden transfer yapabilmek için Barcelona'nın Gavi'nin lisansını askıya alması bekleniyor. Eğer bir futbolcunun lisansı askıya alınırsa aynı takımda aynı sezon içinde yeniden oynayamıyor.

 
 

Kaynak: İHA