Babel koronavirüsü ağır geçirdi, 12 kilo kaybetti

Galatasaray
Babel koronavirüsü ağır geçirdi, 12 kilo kaybetti

Galatasaray'ın Hollandalı futbolcusu Ryan Babel'in koronavirüs sürecinde 12 kilo kaybettiği ve kilo kaybına bağlı olarak bel ağrılarının olduğu ortaya çıktı.

Galatasaray'da sezona iyi bir başlangıç yapan ve Fatih Terim’in vazgeçmediği isimler arasında yer alan Ryan Babel 1.5 aydır forma giyemiyor. Son olarak 8 Kasım’da Sivas’ta forma giyen Babel, koronavirüs test sonucunun pozitif çıkmasının ardından henüz takıma dönüş yapamadı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Hollandalı futbolcunun Covid-19 sürecini çok ama çok ağır geçirdiği ortaya çıktı. Ülkesinde testi pozitif çıkan Babel, şiddetli ateş, halsizlik, yorgunluk ve iştahsızlık başta olmak üzere bu rahatsızlığı sıkıntılı atlattı. Ve Ryan Babel, koronaya yakalandığı süreçte tam 12 kilo verdi. Hızlı kilo kaybı nedeniyle bel ağrıları ortaya çıktı. 2 haftadır da kilo kaybı ile birlikte belinde oluşan problem üzerine yıldız futbolcuya özel bir iğne tedavisi uygulandığı öğrenildi.

Florya’da hem tedavi hem beslenme hem de güçlendirme programı uygulan tecrübeli futbolcu kaybettiği 12 kilonun bir 7-8 kilosunu ise geri aldı. Hollandalı futbolcunun takımla antrenmana çıkabilecek güce kavuşmaya başladığı ve 1-2 hafta içinde de Fatih hocanın kararına göre kadroya alınacağı öğrenildi. Babel testi pozitif çıkana kadar 11 resmi maça oynarken 2 gol, 2 de asist üretti.

8 Kasım’da oynanan Sivas deplasmanından sonra takımdan uzak kalan Babel; 6’sı Süper Lig’de 1’i de Ziraat Türkiye Kupası’nda olmak üzere 7 maçı kaçırdı.

Galatasaray Ryan Babel koronavirüs koronavirüs belirtileri koronavirüs etkileri