Aziz Yıldırım'dan Zico'ya yalanlama geldi: "16 yıl sonra gündeme taşımasındaki amacı nedir?"

Fenerbahçe Aziz Yıldırım
Aziz Yıldırım'dan Zico'ya yalanlama geldi: "16 yıl sonra gündeme taşımasındaki amacı nedir?"
FOTOĞRAF: AA

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, Sarı-lacivertli kulübün eski teknik adamlarından Zico'nun kendisi hakkındaki iddialarına yanıt verdi.

Brezilya futbolunun efsanevi isimlerinden birisi olan ve bir dönem Fenerbahçe'de de görev yapan Zico katıldığı bir programda Fenerbahçe günleri hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

Kafa Sports YouTube kanalındaki programa konuk olan Arthur Zico, "Başkan Aziz Yıldırım, Sevilla maçının devre arasında Volkan Demirel’i oyundan almamı istedi. Bana oradan bir emir geldi onu çıkartmam için. Ben de onu çıkartmayacağımı söyledim. O da beni kurtardığı 3 penaltıyla korumuş oldu" ifadelerini kullanmıştı.

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım'dan Zico'nun bu iddiasına yanıt geldi.

Aziz Yıldırım, Zico'nun yaptığı açıklamayı yalanlayarak şu ifadeleri kullandı:

"Bir Youtube kanalında eski teknik direktörümüz Arthur Zico’nun, Sevilla maçımızın devre arasında o dönem kalecimiz olan Volkan Demirel’i oyundan çıkarması talimatı verdiğim yönünde yalan beyanı yer almaktadır.

"BİR MÜDAHALEM OLMADI"

Sevilla maçının devre arasında ben, Mahmut Uslu ve Neşet Yalçın, dönemin Uefa Başkanı Platini ve Genel Sekreter yardımcısı Infantino ile, Şampiyonlar Ligi’ndeki yayın gelirlerimizin arttırılması konusunda bir toplantı yapmakla meşguldük. Devre arasında soyunma odasına gitmedim, Zico’nun söz ettiği gibi bir müdahalem olmadı.

"GÜNDEME TAŞIMASININ AMACI NEDİR?"

Böyle bir müdahalede bulunmuş olsaydım bunu açıkça, çekinmeden kamuoyuyla paylaşırdım. Maç bittikten sonra yönetici arkadaşlarımla birlikte soyunma odasına gittik. Zico’nun bu iddiasını 16 yıl sonra gündeme taşımasındaki amacı nedir?

"HERKES TÜM GERÇEKLERİ ÖĞRENMİŞ OLUR"

Daha çok etkileşim almak adına ismimi her verdikleri röportajda kullanmayı alışkanlık haline getiren eski Brezilyalılarımıza tavsiyem, bu huylarından ivedilikle vazgeçmeleridir. Bir gün gerekirse ben de kendileriyle ilgili yaşadıklarımı kamuoyuyla paylaştığım takdirde herkes tüm gerçekleri öğrenmiş olur."