Aziz Yıldırım, Mourinho'nun geliş tarihini açıkladı

HABER MERKEZİ
Fenerbahçe seçimleri Aziz Yıldırım Fenerbahçe
Aziz Yıldırım, Mourinho'nun geliş tarihini açıkladı
FOTOĞRAF: AA

Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım, Jose Mourinho ile anlaştıklarını ve Portekizli teknik adamın İstanbul'a geliş tarihinin belli olduğunu söyledi.

Fenerbahçe Kulübü'nde 30-31 Mayıs'ta, çoğunluk sağlanamazsa 8-9 Haziran'da gerçekleştirilecek olağan seçimli genel kurulda aday olan Aziz Yıldırım, açıklamalarda bulundu.

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe seçimleri öncesinde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Sonra olaylar gelişmeye başladı. Sayın Başkan 'Ben olduğum sürece Fenerbahçe'yi şampiyon yapmazlar' dedi. Artık Fenerbahçe'yi ne kadar severseniz sevin ayrılmanız lazım. Çünkü Fenerbahçe'ye zarar vereceksiniz. Fenerbahçe siyaset üstüdür. Sadece Kadıköy'ün değil dünyanın takımıdır. Fenerbahçe üst kimliktir. Hepimiz bu çatı altında kardeşçe barışık olarak ayrışma yapmadan yaşarız. Hepimiz Fenerbahçe başarısı için mücadele ederiz. Fenerbahçe üst kimliktir. 

"BİZ FENERBAHÇE'NİN ADAMIYIZ"

Bu çatının altındayız. Bundan sonra da böyle olacak. Biz Fenerbahçeliler kimsenin adamı değiliz. Biz Fenerbahçe'nin adamıyız... Fenerbahçe'nin bir doğrusu vardır o da vatan sevgisidir. Bu vatana kimler hizmet ediyorsa saygı gösteririz. Onlar da bize gösterir. Bu vatanı oluşturanlardan biri de Fenerbahçe.. 3 Temmuz'da Kuvayı Milliye ruhuyla mücadele eden Fenerbahçe, bu vatanın mihenk taşıdır. Fenerbahçe ve diğer bazı spor kulüpleri olmazsa bu ülkede barış olmaz. Barış içinde olmak için buna saygı göstereceğiz. 

"MOURINHO'YU İSTANBUL' A GETİRECEĞİM"

Önümüzdeki hafta Jose Mourinho'yu İstanbul'a getireceğim. 2011'de bize yapılan kumpas için manevi kayıplarımızı kimse geri veremez ama maddi kayıplarımızı devlet bize vermeye mecburdur.

"KADIKÖY'DEN ÇIKIŞ YOK' SLOGANINI YENİDEN YARATALIM"

Gelir gelmez yapacağımız ilk iş stat projesidir.  60 bin kişi kapasite olacak, kale arkalarında 5'er biner artacak. Çatı 3 metre yukarı kalkacak. Maraton ve Fenerium'da tam sahanın görülememesi ortadan kalkacak. Haftaya daha detaylı bir şekilde sizlere sunacağız. 2 yıl içinde de tamamen bitireceğiz. Stadı yaparken maçlar oynanacak. Dışarıdan kazık sistemiyle kale arkası çözülmüş olacak. İki tribün ve kale arkalarının koltuklarını söküp ayakta seyirci alalım, 'Kadıköy'den çıkış yok' sloganını yeniden yaratalım.

BANKALAR BİRLİĞİ AÇIKLAMASI

Yapacağımız işlerden biri de  Bankalar Birliği'ne olan borcu kapatacağız. 3-4 yıl önce dolardan ve eurodan TL'ye dönüş yapıldı. Faizler en az yüzde 50. Eğer 4 milyar borcu kapatamazsak bu her sene yüzde 50 ilaveyle 5 sene sonra 10 milyara gelir, altından kalkamayız. Ülker arazisinin yanından devletle anlaşarak yapacağımız inşaatlarla 70 milyon euro Fenerbahçe'ye kalacak. Bu projeyi hayata geçireceğiz. 2 yıl içerisinde de oradan gelen parayı Bankalar Birliği'ni kapatacağız.

"MOURINHO'YU İSTANBUL'A GETİRECEĞİM"

Şampiyon yapmak için geliyorum. Yoksa 'Ben şampiyon yapmayacağım etmeyeceğim' sözüm yok Mourinho'yla ben Önder Bey'le 2 saat konuştuk. Şartlarda anlaştık gelmesi yönünde. Sonra arkadaşlarımız menajeriyle görüştü. Bir sistemde anlaştık. Cumartesi İngiltere'de konuşacağız. Anlaşma tam biterse problem yok. Tam biterse, önümüzdeki hafta Mourinho'yu İstanbul'a getireceğim.

Transferi Mourinho'yla konuşmadan bir şey diyemem. O çalışılıyor. Ondan isim alırsak açıklama yaparken söylerim.

"3 YILLIK ANTRENÖRÜM MOURINHO'DUR"

Mourinho 2 sene için geliyor. 2 sene sonra uzatırız. Bizden sonra gelenlere sorarsınız. Öyle bir fikrimiz yok. Mourinho gelecek. 3 yıllık antrenörüm Mourinho'dur.

Önümüzde ne federasyon ne hakemler ne dış ne iç güç duramaz. Fenerbahçe büyük camiadır. Öyle hakemle federasyonla kayıplar yaşamayacağız. Yellow çok tanınıyormuş! Fenerbahçe tanınsın Fenerbahçe büyüsün."