Aynı eksiklikler... Erken teşhis şart!

Galatasaray Konyaspor Süper Lig
Aynı eksiklikler... Erken teşhis şart!
Ev sahibi Konyaspor bu galibiyetle puanını 52'ye yükseltirken Galatasaray ise 35 puanda kaldı. Fotoğraf: AA

Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray, deplasmanda Konyaspor'a 2-0'lık skorla mağlup oldu. Ligdeki son iki maçını geri dönüşlerle kazanan Aslan'ın sezon boyunca öne çıkan eksiklikleri bu maçta da net bir şekilde gözüktü. Galatasaray gelecek sezon için teşhisi erken yapmalı...

Futbolda tartışmasız en önemli mevki orta sahalar. Sizin sezon içindeki kaderinizi de maçların kaderini de orta sahada gösterdiğiniz kalite belirliyor.

Galatasaray'ın da bu sezon kaderini orta saha oyuncularının yapamadıkları belirledi. Sarı Kırmızılılar Konyaspor maçında da tıpkı sezonun geri kalanında olduğu gibi orta sahada rakibine ezildi. Maç boyunca Galatasaray'ın orta sahada olgunlaştıramadığı sayısız atağa ve yaptığı sayısız top kaybına şahit olduk.

Bu durum Galatasaray'ı kırılgan hale getiriyor. Sarı Kırmızılılar hücum sonlandıramadıkça rakip iştahlanıyor. Daha fazla geliyor. Bu hafta da Galatasaraylı oyuncular daha maça giremeden skor 2-0 oldu.

TORRENT'İN YANLIŞLARI...

Geçtiğimiz hafta Torrent'in doğrularından bahsetmiştik. Bu kez de yanlışlarını anlatmak gerekir.

İspanyol teknik adamın en büyük hatası Gomis'i ilk 11'e koymasıydı. Gomis'in o oyuna girince yayılan enerjisini 90 dakika boyunca sahaya yansıtması mümkün değil. Gomis ilk 11'de çıkınca da o enerji olmadı.

Bir diğer yanlış Feghouli tercihiydi. Torrent'in Konyaspor maçının sert bir deplasman olduğunu sezmesi ve top tekniği en iyi oyuncusunu kadroya alması gerekirdi.

Torrent geldiğinden beri çözemediği bir diğer sorun daha var: Galatasaray her maçın ilk yarısını çöpe atıyor. Her maç 2. yarılarda oynamaya başlıyor. Bu da ilk yarı 2-0 geriye düşülen bir maçta yeterli olmadı.

ORTA SAHADA KALİTESİZLİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Bugünkü maç bir kez daha Galatasaray'ın orta saha kalitesizliğinin açığa çıktığı bir maç oldu. Sarı Kırmızılılar'ın teşhisi erken koyup, görüşmelere başladığı Xeka ve Vecino transferlerini sonuçlandırması gerekiyor. Bu orta saha kurgusuyla Galatasaray'ın önümüzdeki sezon da şampiyonluğa oynaması mucize olur.

Zorlu Barcelona maçı öncesi Konyaspor karşılaşmasında ortaya çıkan tablo taraftarı umutsuzluğa yöneltti. Torrent'in takımının bu sezonki Avrupa maçlarını iyi analiz edip, benzer bir kurguyla takımını sahaya sürmesi gerekiyor.

Kaynak: Web Özel

Galatasaray Süper Lig Konyaspor galatasaray ligde kaçıncı