Ayağa kalkmak zorunda

Fenerbahçe Galatasaray
Ayağa kalkmak zorunda

Fenerbahçeliler için Kadıköy’de hiç alışık olunmayan bir derbi mağlubiyeti. Fenerbahçe demek derbi demektir, Kadıköy’de rakiplerin ayakları titrer kimse buradan kolay kolay çıkamazdı ama dün tam tersi yaşandı.

Taraftarı üzen mağlubiyet değil, ortaya konan sönük ve rakibe reaksiyon gösterilmeyen futbol. Fenerbahçe, şampiyon olmak istiyorsa dünkü maçtan büyük dersler çıkarmak zorunda. Jorge Jesus’u bugüne kadar hep çok övdük ve destekledik ama Galatasaray karşısında hem kendisi hem de takımı sınıfta kaldı.

Yol kazaları, mağlubiyetler illa ki olacaktır. Bu maç şampiyonluk maçı değil. Kazanan şampiyon da olmuyor ama büyük maçlarda Fenerbahçe’nin ortaya koyduğu futbol soru işaretleri barındırıyor. Süper Lig’in açık ara en çok gol atan takımı Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzon ve Galatasaray maçlarında gol atamadı. Bunun bir izahı olmalı. Çözümü yine Jesus bulacaktır. Fenerbahçe’nin acil olarak toparlanması ve Dünya Kupası öncesindeki havasına bürünmesi şart.

Galatasaray’da Okan Buruk’un sahaya sürdüğü 11’e bakınca planı belliydi. Fenerbahçe’nin ofsayt taktiğinin zaaflarından faydalanmak, defansın arkasına hızlı adamları kaçırmak. Bunu bilerek üç hızlı adamı hücuma koydu. Jesus’un bu 11’i görüp bile ona göre hamle yapması gerekirdi. Çok geç kaldı. Üçlü savunmanın büyük maçlarda çok sıkıntılar doğurduğunu görmüştük. Dün de öyle oldu. Maçın başlamasıyla birlikte Galatasaray sürekli defans arkası koşular yaptı. Henrique başta olmak üzere Szalai ve Serdar Aziz, belki de en kötü maçlarını çakırdılar.

Ben bu kadar hata yaptıkları bir maç hatırlamıyorum. Devre arasında bir sol bek şart. Hoca Alioski’yi beğenmiyor. Ferdi’yi daha önde kullanmak istiyor. Rossi inanılmaz etkisizdi. Fenerbahçe adına sahada iyi diyebileceğimiz oyuncu yok desek yeridir. Takım halinde pes etmiş bir görüntü çizdi takım.

Skora isyan eden oyuncu yoktu. Asıl sorun da burada. Altay Bayındır yuhalanıyor ama dünkü maçı onun üzerinden görürsek çok büyük hata yapmış oluruz. Birini günah keçisi çıkarmak doğru değil. Çok kötüydü Fenerbahçe dün takım halinde.

Bu kadar ağır bir yenilginin altından kalkmak kolay değil ama Jesus bunu başarmak zorunda. Daha ligin yarısı bile olmadı. 4 puanlık fark iki haftada kapanır. Düne kadar ligin favorisi Fenerbahçe’ydi ama artık Galatasaray bir adım önde.

fenerbahçe Galatasaray