Avrupa'da Fenerbahçe'yi yenen kupa kaldırıyor!

HABER MERKEZİ
Olimpiakos Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi Konferans Ligi Fiorentina
Avrupa'da Fenerbahçe'yi yenen kupa kaldırıyor!

Avrupa'da son 3 yılda Fenerbahçe ile karşılaşan Eintracht Frankfurt, Sevilla ve Olympiakos sezon sonunda mutlu sona ulaşarak kupa sevinci yaşadı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi finalinde Fiorentina'yı finalde uzatmalarda gelen tek golle yenen Olympiakos kupa sevinci yaşadı. Konferans Ligi'nde çeyrek finalde temsilcimiz Fenerbahçe'yi penaltı atışları neticesinde elemişti.

Olympiakos'un Fenerbahçe'yi eleyip final maçına çıkarak kupayı kazanmasıyla birlikte dikkat çeken bir ayrıntı da ortaya çıktı.

Son 3 sezonda Fenerbahçe'nin Avrupa'da karşı karşıya geldiği takımlar sezonunda kupa sevinci yaşadı.

FRANKFURT, SEVILLA, OLYMPİAKOS

Alman ekibi Eintracht Frankfurt 2021-2022 sezonunda Fenerbahçe ile UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında karşılaşmıştı. iki takım arasındaki iki mücadele de 1-1 sona ermişti.

2022-2023 sezonunda ise UEFA Avrupa Ligi'nde Sevilla ile Fenerbahçe son 16 turunda karşı karşıya gelmişti. Sevilla evinde 2-0 ile kazanmış rövanş karşılaşmasında Fenerbahçe 1-0 yenmesine rağmen İspanyol ekibi tur atlamıştı ve neticesinde sezon sonunda Avrupa Ligi kupasını evine götürmüştü.

Olympiakos ise bu sezon Konferans Ligi çeyrek final karşılaşmasında evinde Fenerbahçe'yi 3-2 yendi. Kadıköy'deki karşılaşmadaysa Fenerbahçe 1-0 yenmişti. Uzatmaların neticesinde penaltılarda temsilcimizi eleyen Olimpiakos kupayı evine götürdü.