Avrupa Ligi finalinde dev maç, şampiyon belli oluyor

UEFA Avrupa Ligi Roma futbol Spor haberleri
Avrupa Ligi finalinde dev maç, şampiyon belli oluyor

UEFA Avrupa Ligi'nde bu akşam oynanacak maçta Sevilla ile Roma şampiyon olmak için mücadele edecek. İspanyol ekibi 7. kez bu kupayı müzesine götürmek isterken, İtalyan temsilcisi ise kupadaki ilk şampiyonluğu için sahaya çıkacak.

Daha önceden UEFA Kupası adıyla düzenlenen sonrasında ise isim değişikliğine gidilerek UEFA Avrupa Ligi adıyla organize edilmeye başlanan turnuvada şampiyon belli oluyor.

Avrupa'nın 2 numaralı kupasında finalde İspanyol ekibi Sevilla ile İtalyan temsilcisi Roma kupayı müzesine götürmek için karşı karşıya gelecek.

Macaristan'ın Budapeşte şehrindeki Puskas Arena'da oynanacak final TSİ 22.00'de başlayacak. Mücadele TV8 ve Exxen ekranlarından naklen yayınlanacak.

SEVILLA 7. KUPASININ PEŞİNDE

Kupada 2006, 2007, 2014, 2015, 2016 ve 2020 yıllarında mutlu sona ulaşan Sevilla, 7. şampiyonluğunu kazanmak için sahaya çıkacak.

İspanya, 1971'den bu yana organize edilen UEFA Kupası'nda daha önce 18 takımla finallerde temsil edildi ve 13 kez şampiyonluk yaşadı. İngilizler 17 takımla, İtalyanlar ise 16 ekiple yer aldıkları finallerde 9'ar defa şampiyonluğa ulaştı.

MOURINHO FİNALDE KAYBETMİYOR

Jose Mourinho'nun Avrupa kupası finallerinde gösterdiği performans ise dikkat çekiyor. Deneyimli çalıştırıcı kariyerinde daha önce çıktığı hiçbir Avrupa kupası finalini kaybetmedi. 2003-04 sezonunda Porto, 2009-10 sezonunda da Inter ile UEFA Şampiyonlar Ligi zaferine ulaştı. 

60 yaşındaki hoca, Avrupa Ligi'nde ise 2002-03 sezonunda Celtic ve 2016-17 sezonlarında Manchester United ile Kupa 2'de mutlu sona ulaşmıştı.

Geçen sezon Portekizli çalıştırıcı yönetiminde UEFA Konferans Ligi'ni kazanan Roma, İtalyanlar'ın 12 yıllık Avrupa Kupası hasretini sonlandırmıştı.

Kaynak: AA

Sevilla-Roma Sevilla-Roma Maçı UEFA Avrupa Ligi Jose Mourinho Roma Sevilla