Avrupa'da futbol liglerinin başlama tarihleri netleşiyor

Avrupa'da futbol liglerinin başlama tarihleri netleşiyor

Tüm dünyayı etkisi alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelenen futbol liglerinin başlama tarihleri birer birer belli olmaya başladı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), Süper Lig, TFF 1'inci Lig, 2'nci Lig, 3'üncü Lig ve Bölgesel Amatör Ligleri 12-13-14 Haziran haftasında başlatma kararı alması halen tartışılırken, diğer Avrupa ülkelerinde de benzer tartışmalar yaşanıyor.

TFF'nin liglerin başlama tarihini açıklamasının ardından Beşiktaş, Fenerbahçe, MKE Ankaragücü, Sancaktepe FK, İnegölspor ve Tuzlaspor kulüplerinde futbolcu, teknik heyet, idareci ve personellerde koronavirüs belirtisi olduğunu duyurulmuştu.

İSPANYA'DA TARİHLER BELİRLENİYOR

Koronavirüsün en çok etkilediği ülkelerin başında gelen İspanya'da ise başlama tarihleri henüz kesinleşmedi. Ancak öngörülen tarih Haziran ayının ortası olarak gündemini koruyor. La Liga'nın 12 Haziran'da başlayamaması durumunda da 15-28 Haziran'da aralığında oynanması planlanıyor.

Öte yandan İspanya 1'inci ve 2'nci futbol lig ekiplerindeki futbolcuların koronavirüs testlerinde halen pozitif sonuçlar açıklanıyor.

PREMIER LİG'İN HEDEFİ 12 HAZİRAN

İngiltere'de de Premier Lig'in başlama tarihi belirsizliğini korurken, Telegraph'ın haberine göre İngiliz hükümeti, Premier Lig'in 12 Haziran'da başlamasına onay verdi. 

Koronavirüs nedeniyle ara verilen liglerin bazı Avrupa ülkelerinde öngörülen başlama tarihleri şöyle;

- Almanya: 15 Mayıs

- Macaristan: 23 Mayıs

- Çekya: 25 Mayıs

- Polonya: 29 Mayıs

- Danimarka: 29 Mayıs

- Avusturya: 30 Mayıs

- Portekiz: 30 Mayıs

- İtalya: 6-7 Haziran

- İngiltere: 12 Haziran

- İspanya: 15-28 Haziran

- Yunanistan: 6 Haziran

- Hırvatistan: 6 Haziran

- İsviçre: 8 Haziran

- İsveç: 14 Haziran

- Sırbistan: 30 Mayıs

- Rusya: 21-28 Haziran

- Norveç: 16 Haziran

DHA

avrupa koronavirüs