ATP Finalleri'nde şampiyon olan Novak Djokovic, Federer'i geride bıraktı

Novak Djokovic Tenis
ATP Finalleri'nde şampiyon olan Novak Djokovic, Federer'i geride bıraktı
FOTOĞRAF: Reuters

ATP Finalleri'nde Novak Djokovic, Jannik Sinner'ı 6-3'lük setlerin sonucunda 2-0 yenerek turnuvada şampiyonluğa ulaştı. Organizasyonda 7. kez mutlu sona ulaşan Sırp raket, Roger Federer'i geride bırakarak turnuva tarihinin teklerde en fazla şampiyonluk sevinci yaşayan tenisçisi oldu.

Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) Finalleri'nde İtalyan Jannik Sinner'ı mağlup eden Sırp raket Novak Djokovic, şampiyonluğa ulaştı.

İtalya'nın Torino kentindeki Pala Alpitour'un ev sahipliği yaptığı sezonun en önemli turnuvalarından ATP Finalleri'nde, dünya 1 numarası Djokovic ile dünya 4 numarası Sinner karşılaştı.

1 saat 43 dakika süren final mücadelesinde baştan sona önde götüren 36 yaşındaki Djokovic, İtalyan rakibini 6-3'lük setlerin ardından 2-0'la geçti ve zafere ulaştı.

Bu zaferle Djokovic, İsviçreli Roger Federer'i geçerek 7 kez ile organizasyon tarihinin teklerde en fazla şampiyonluk sevinci yaşayan tenisçisi oldu.

"KARİYERİMİN EN ÖNEMLİ SEZONLARINDAN BİRİSİ"

Roger Federer'i geride bırakarak tarihi bir şampiyonluğun altına imzasını atan Djokovic kupa seremonisinde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Hiç şüphesiz ki kariyerimin en iyi sezonlarından birisini geçirdim. Jannik gibi kendi evinde oynayan iyi bir tenisçi karşısında şampiyon olmak inanılmaz bir his. Alcaraz ve Sinner karşısında geçtiğimiz 2 gün boyunca gösterdiğim performanstan dolayı çok gururluyum. Gruptaki maçlara göre daha farklı bir taktikle oynadığımı düşünüyorum. Carlos Alcaraz ve Jannik Sinner şu anda ben ve Medvedev ile birlikte dünyanın en iyi oyuncuları arasında yer alıyor."

Kaynak: Haber Global TV