Arnavutluk zaferi sonrası Şenol Güneş ve oyunculardan önemli açıklamalar

Arnavutluk zaferi sonrası Şenol Güneş ve oyunculardan önemli açıklamalar

A Milli Takım, Arnavutluk'u Cenk Tosun'un 90. dakikada attığı golle mağlup etti. Teknik Direktör Şenol Güneş ve oyuncular Burak Yılmaz, Cenk Tosun, Merih Demiral ve Emre Belözoğlu maç sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu 7'nci maçında Arnavutluk'u evinde 1-0 mağlup eden A Milli Takım'da teknik direktör Şenol Güneş, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 

ŞENOL GÜNEŞ: TAKIMDA GERGİNLİK VARDI

Oyuncularda beklentinin artması nedeniyle gerginlik olduğunu söyleyen Şenol Güneş, "Takımda gerginlik vardı. Arnavutluk'un dirençli olması bizi zorladı. Pozisyonları zor bulduk ama değerlendirdik. Mutlaka kazanılması gereken bir maçtı. Maçtan önce beklentiyi yükselten bir ambiyans vardı. İstekliydik ama gergindik. Maçın zor geçmesinin nedenlerinden biri de buydu. Kazanmak istiyorduk. Sonunda kazandık. İstenen sonucu aldık. Genel olarak bütün oyuncular bugün istekliydi. Rakibe hücum ettiğimizde çok top kayıpları yaptık. Topu çevirmede eksikliklerimiz oldu. Hatta sonralara doğru çıkarken top kaybı ve pozisyonda verdik, onlarda net pozisyonlar buldular. Bunlar bizim eksikliklerimizdi. Dikkatimiz vardı ama topu yavaş çevirmemiz, kanattan topları getiremememiz kısır bir maç ortaya çıkardı ama sonuçta kazandık, hepsini tebrik ediyorum" diye konuştu.

BARIŞ PINARI HAREKATI'NA DEĞİNDİ

Barış Pınarı Harekatı'nda şehit olan askerler hakkında da üzüntülerini dile getiren Şenol Güneş, "Üzüntümüz sonsuz. Şehitlerimiz var, şehitlerimize sebep olanlara, Allah daha beterini versin. Ülkenin neresinde olursa olsun askerimiz bizim evladımız, kardeşimiz. Dünyanın hiçbir yerinde insanlar ölmesin. Ülkemiz yıllardır terörle uğraşıyor. Terörün, bu işi planlayanların kendilerinin yaşaması dileğimdir. Bu sonsuza kadar gitmez. Bu tesadüf olan bir şey değil. Biz ırk, dil, din ayrımı yapmadan birlikte yaşayan bir ülkeyiz" açıklamasında bulundu.

FRANSA MAÇI

Fransa maçında kendilerine beraberlik yettiğini ancak beraberlik istemediğini ifade eden deneyimli teknik adam, "Ciddi olarak yapacağımız şey Fransa maçına hazırlanmak. Beraberlik bize yetiyor ama beraberlik istemem. Bizim takımımız da hiç berabere kalmadı. Fransa maçı rahat oynayacağımız bir maç olacak. Bir an evvel şampiyonaya gitmek isteyen oyuncularımız var. Beklenti yüksek. Oyuncularımız sonuçlara katkı yapmak istiyor. Arnavutluk maçına final maçı dedik. Gerginliği artırdı. Fransa maçı inşallah daha farklı olur oyun olarak. Güçlü bir rakip. Hata yaptık, final maçı dedik, bu gerginliği fazlaca arttırdı. Fransa maçı biraz daha farklı olur. Fransa güçlü bir rakip ve sahasında oynayacağız" şeklinde konuştu.

Arnavutluk takımının oynadıkları ilk maça göre daha iyi durumda olduğunu belirten Güneş, "Arnavutluk, ilk maça göre daha kompak oynadı. İkinci ve üçüncü bölgede etkili bir takım. Defansını rahat bırakırsanız, uzun toplarla etkili çıkıyorlar. Bu maçı da kazansalardı şansları olacaklardı. Fizik olarak da iyi bir takım. Maçı taşıyacak oyunculardan kurulu bir takım. Onları da tebrik ediyorum" dedi.

Taraftarların bugün yaptığı desteğe de övgüler yağdıran Şenol Güneş, "Bu tip maçları kazanmak önemli. Bu da bir tecrübe. Katıldığımızda bu tecrübe ikiye katlanacak. Oynayamayan oyuncu da oynayabilir. Savunma oyuncularımızın hepsi iyi niyetli, savaşçılar. Bugün geriden oyun kurmak için Merih ile Kaan'ı oynattık sonra Çağlar'ı soktuk. Fenerbahçe'nin sahasında bütün takım taraftarlarının desteğini vurgulamak gerekir. Ne renkten olursak olalım sonuçta hepimizin kanı kırmızı. Kan rengimizi değiştiremeyiz" ifadelerini kullandı.

CENK TOSUN: 8 ŞEHİDİMİZ VAR, O YÜZDEN FAZLA KONUŞMAK İSTEMİYORUM

A Milli Takımı'nın Arnavutluk'u 1-0 mağlup ettiği maçta golü kaydeden Cenk Tosun, karşılaşma sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Arnavutluk karşısında biraz da şansla galip gelmeyi bildiklerini ifade eden Tosun, "Karşılaşmaya güzel başladık. İlk yarıda pozisyonlar bulduk ancak değerlendiremedik. İkinci yarı yine hırslı başladığımızı düşünüyorum. Gol pozisyonlarına girdik ama yüzde yüzlük gol pozisyonumuz yoktu. Maçın hakimi bizdik. Defanstaki arkadaşlarımızı tebrik etmek istiyorum. Penaltı yaptırmadan topu kazandılar, benim golüm kadar önemli onları müdahaleleri. Biraz şans ve Allah'ın yardımıyla 1-0 galip gelmeyi bildik" diye konuştu.

Şehitlerden dolayı çok fazla konuşmak istemediğini belirten Cenk Tosun, "Golden sonra çok sevindik. Haberimiz yoktu maçtan sonra haberimiz olduk. 8 şehidimiz var. O yüzden çok da fazla konuşmak istemiyorum. Sevinçliyiz ama şehitlerimizden dolayı sevincimiz buruk. Her zaman askerimizin yanındayız. İnşallah bu operasyondan da alnımızın akıyla çıkacaklarını umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Fransa maçının Avrupa Şampiyonası'na katılabilmek için çok önemli olduğunu kaydeden 28 yaşındaki oyuncu, şöyle konuştu:

"Fransa bizim için final maçı. Yendiğimiz ya da berabere kaldığımız takdirde inşallah şampiyonaya gideceğiz. 7 maçta 6 galibiyet aldık bu çok büyük bir başarı. Bu yüzden arkadaşlarımı da tebrik etmek istiyorum. Bu maçın analizini yapacağız ve 3 gün sonraki maçta da her şeyimizi vermeye hazırız."

MERİH DEMİRAL DA ŞEHİTLERİ UNUTMADI

Merih Demiral, karşılaşma sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Demiral, Arnavutluk karşılaşmasından 3 puanlık galibiyetle ayrıldıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, "8 tane şehidimiz var bugün, toplamda da 17 şehidimiz var. Onlara rahmet diliyorum. Bugün tabii ki önemli bir maçtı. 3 puan aldığımız için çok mutluyuz. İnşallah Fransa maçından da puan veya puanlar alıp Avrupa Şampiyonası'na gideceğiz" dedi.

BURAK YILMAZ: HİÇBİR ŞEY ŞEHİTLERİMİZİN ACISINI DİNDİRMEZ

Burak Yılmaz, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, hiçbir galibiyetin şehitlerimizin acısını dindirmeyeceğini ifade ederek, "Bazı maçlar var, biz bu maçları bu aralar çok oynuyoruz. Tamamen sonuca odaklı maçlar. Biz bugün 1-0'lık skorla istediğimizi aldık. Fransa maçında da inşallah Avrupa Şampiyonası'na katılmak için gerekli olan puan ya da puanları alacağız. Şehitlerimiz var. Çok çok üzüntülüyüz. Allah razı olsun Sayın Cumhurbaşkanımız aradı. O da çok üzüntülüydü. Aynı zamanda bizim aldığımız galibiyetten dolayı da biraz nefes almıştık. Tabi bu hiçbir şey şehitlerimizin acısını dindirmez. Ancak biz onlarla beraberiz ve dualarımız onlarla" diye konuştu.

EMRE BELÖZOĞLU: ESAS KAHRAMANLARIMIZ ŞU AN SINIRDA

 A Milli Takım'da kaptan Emre Belözoğlu, karşılaşma sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Barış Pınarı Harekatı'nda kaybedilen şehitlerden dolayı çok üzüntülü olduklarını belirten Emre Belözoğlu, "Bizim için de kolay bir maç değil. Ne kadar profesyonel futbolcular olsak da hassasiyetlerimiz herkesin bildiği gibi çok derin. Ülkemiz ve bayrağımız hepimizin önceliği. Bir milli maçtan sonra bizi milli kahraman ilan ediyorlar. Bu bizi mutlu etse de bizim esas kahramanlarımız şu an sınırda. Bizler evlerimizde rahat uyuyorsak onların sayesinde oluyor. Allah onlara yardım etsin ve ayaklarına taş değdirmesin. Milli takımdaki tüm kardeşlerimizin duaları onlarla beraber ve onlar için oynadık: Maçtan sonra üzüntülü bir haber aldık 8 şehidimiz var. Allah hepsine rahmet etsin. Dualarımız onlarla. Biz bu yüzden çok güzel bir ülkeyiz. Eğer bir galibiyetle, moralle destek olabildiysek ne mutlu bize. Hepimizin duaları onlarla beraber" şeklinde konuştu.

DENİZ TÜRÜÇ'TEN MEHMETÇİKLERE DESTEK MESAJI

Barış Pınarı Harekatı’nda olan Mehmetçiklere destek mesajı gönderen Deniz Türüç, “Öncelikle Allah ülkemize, devletimize, askerlerimize yar ve yardımcısı olsun. Bizim için futboldan daha önemli şeyler var. Futboldan da onları mutlu edebiliyorsak ne mutlu bize. Onların gözyaşı bizim gözyaşımızdır” diye konuştu.

Maç hakkında da konuşan 26 yaşındaki futbolcu, “Futbola gelirsek hem askerimize, hem de milletimize bugün de mutlu edebildiysek ne mutlu bize. Son dakikada gol geldi. Bazı maçlarda istediğin performansı ortaya koyamazsan bile 3 puan çok önemlidir. Burada 3 puan aldığımız için çok mutluyuz. Çok önemli bir 3 puandı. Hedefimize gittikçe alışıyoruz. Henüz varmadık. Allah’ın izniyle hep beraber istediğimiz hedefe ulaşacağız” dedi.

A Milli Takım Arnavutluk Barış Pınarı Harekatı Şenol Güneş