Arjantin'in Yeni Messi'si Manchester City Yolunda

İngiltere Premier Lig
Arjantin'in Yeni Messi'si Manchester City Yolunda

Kış transfer dönemi için geri sayım başlarken, Manchester City'nin Arjantin'in futbolunun yeni Messi'si olarak anılan Claudio Echeverri transferinde anlaşmanın eşiğinde olduğu bildiriliyor

Transfer pazarının kapısının aralandığı şu günlerde Manchester City, Chelsea ve Barcelona "geleceğin Messi'si" olarak olarak adlandırılan Arjantinli yetenek Claudio Echeverri'nin transferi konusunda adeta nefes kesen bir mücadeleye girişmiş durumda.

Kevin De Bruyne'nin sakatlığı sonrası ofansif orta saha arayışılarını sıklaştıran Guardiola'nın ekibi, Arjantin futbolunun 'wonderkid'ini bünyesine katmak için River Plate ile görüşmelerde son mutlu sona yakın.

2024'te Manchester City ile sözleşme imzalamaya hazırlanan Echeverri'nin sezonu River Plate'de tamamladıktan sonra Manchester City'nin hazırlık kampına katılması planlanıyor.

Ayrıca Manchester City'nin Pep Guardiola'nın dikkatini çeken River Plate'in diğer iki genç yeteneği Augustin Ruberto (17 yaş, forvet) ve Ian Subiabre (16 yaş, kanat) için de ilgisini sürdürdüğü belirtiliyor.

CLAUDİO ECHEVERRİ KİMDİR?
Deportivo Lujan alt yapısında yetişen Echeverri 2017 yılından beri River Plate alt yapısında top koşturuyor. 17 yaşındaki oyuncu ofansif orta saha pozisyonunda görev alıyor. Echeverri, Arjantin U17 Milli Takımıyla çıktığı 22 maçta 13 gol 5 asist kaydetti.