Arda Turan: "Teknik direktör olmak istiyorum"

Galatasaray
Arda Turan: "Teknik direktör olmak istiyorum"

Galatasaray'la sözleşmesi sona eren ve takımdan ayrılması beklenen tecrübeli futbolcu Arda Turan, Süper Lig'de başka bir takımın formasını giymeyeceğini belirterek, futbolu bırakması halinde teknik direktör olmak istediğini ve ekibini toplamaya başladığını söyledi.

Galatasaray ile olan sözleşmesi sona eren Arda Turan, futbolu bırakmayı ve teknik direktör olmayı planladığını açıkladı.

TV 100'de Candaş Tolga Işık'ın sunduğu "Az Önce Konuştum" programında gelecek planlaması hakkında konuşan Arda Turan, "Galatasaray'da oynayamayacağıma göre, futbol kariyerimi Katar'da, ABD'de, eşimin ve ailemin rahat edeceği bir yerde sürdürebilirim. Ailemin rahat edemeyeceği bir yerde oynamayı düşünmüyorum. Süper Lig'de herhangi bir takımda oynamayı düşünmüyorum. Teknik direktör olmak istiyorum. Fatih (Terim) hoca 'Beni bir tek sen geçebilirsin' dedi. Onun için de deneyeceğim. Tarihin en iyi teknik direktörlerinden biri olmak istiyorum. Ekibimi topluyorum." şeklinde konuştu.

İki sezon önce Barcelona'dan Galatasaray'a dönen Arda Turan, sarı-kırmızılı takımdaki ikinci döneminde 46 maça çıktı, 4 gol atıp 3 de asist üretti.

"FATİH TERİM'İN GİDİŞİ BİZİM İÇİN HÜZÜNLÜYDÜ"

Arda Turan, Galatasaray'ın bir dönüşüme girmesi durumunda bunun Fatih Terim ile olması gerektiğini belirterek, "Galatasaray'ın geleceğine hazırlanıyoruz deseydik, bunu çok daha iyi yapardık. Fatih Terim, oradaki çocukların hocasından çok babasıdır. Gidişi bizim için hüzünlüydü. Daha farklı olmalıydı. Her zaman söylerim "Fatih Terim'i sahadan uzaklaştırmak Fenerli projesidir" derim. Şaka olarak tabii Fenerbahçeli arkadaşlar alınmasın." ifadelerini kullandı.

YABANCI KURALI ÇIKIŞI

Arda Turan, dövizin geldiği son durum karşısında kulüplerin altyapıya yönelmesi gerektiğini belirterek, "14 yabancıyla kafa tutabiliyor musun? Şampiyonlar Ligi’nde, Avrupa Ligi’nde yarı final mi oynuyorsun? Bırakalım altyapıdan çocuklar oynasın. 5-10 sene sonra Ajax gibi oluruz. Bu fiyatlarla başa çıkamayız yoksa. Sürekli zengin kaynak aramak zorunda kalmayalım. Altyapılara yönelsinler. Yoksa ben de futbolcunun yerlisi ve yabancısı olduğunu düşünmüyorum , kaliteli futbolcu oynar."

Kaynak: Haber Global TV

Arda Turan Galatasaray Fatih Terim yabancı kuralı