Arda Güler'in piyasa değerini güncellemenin zamanı geldi

Real Madrid İspanya La Liga Arda Güler transfer haberleri
Arda Güler'in piyasa değerini güncellemenin zamanı geldi
Fotoğraf: AA

Transfermarkt verilerine göre Arda Güler'in piyasa değeri 15 milyon euro olarak görülüyor. Ancak son zamanlardaki performansının ardından oyuncunun piyasa değerinin yakında güncellenmesi gerekliliği doğdu.

ChatGPT'ye göre Arda'nın şu anki piyasa değerinin 30-50 milyon euro civarında olması gerekiyor. Ancak yapay zeka Arda'nın bu performansını sürdürmesi ve büyük maçlarda da kendini göstermesi halinde değerinin 50 milyon euro'nun üzerine çıkacağı tahmininde bulunuyor.

Arda'nın piyasa değerindeki bu artış beklentisi Real Madrid'in ne kadar doğru bir transfer stratejisi izlediğini de gösteriyor.

İNANILMAZ TRANSFER STRATEJİSİ

Real Madrid'in şu anki piyasa değeri 1 milyar euro'yu geçmiş durumda. Manchester City ve Arsenal'in ardından 3. sırada yer alıyor. İşin ilginç yanı Real Madrid, bu oyuncuları kadrosuna katmak için 569 milyon euro harcadı. Yani 441 milyon artıya geçmiş durumda.

Mevcut takımdaki yalnızca 25 yaş altı 10 oyuncuya bakıldığında şu anki toplam piyasa değerleri 791 milyon euro. Onları transfer etmek için harcanan para ise 357,5 milyon euro. Yani arada 433,5 milyon euro'luk bir kâr var.

Bu sezon az maç oynayan Arda Güler'in piyasa değerinin gerçek değerinin çok altında olduğunu da eklersek bu rakam daha da artacak.

5 MİLYON EURO'YA ALDILAR ŞİMDİ 100 MİLYON EURO

Real Madrid'in müthiş transfer politikasına oyuncular özelinde de bakalım. Mesela Penarol'dan 5 milyon euro'ya transfer edilen Valverde'nin şu anki değeri 100 milyon euro. Kadroda değeri 100 milyon euro ve üzerinde olan 4 futbolcudan biri haline geldi. Diğerleri Bellingham, Vinicius ve Rodrygo. Avrupa'daki hiçbir kulüpte 4 ve üzeri değeri 100 milyon euro'yu aşan oyuncu yok. Manhester City'de 3 (Haaland, Foden ve Rodri), Arsenal'de 2 (Saka ve Rice) ve Bayern'de 2 (Kane ve Musiala) var. Gelecek sezon Kylian Mbappe'nin de takıma katılacağını düşünürsek Real Madrid'in 100'ler kulübündeki oyuncu sayısı 5'e ulaşacak.

Öte yandan yaşları itibariyle fiyatları düşen ancak kaliteleri 100 milyon euro'lar civarında olan Kroos ve Modric'i de hesaba katmalıyız.

Real Madrid'in Rüdiger, Alaba gibi oyuncuları bonservis bedeli ödemeden kadrosuna kattığını da hatırlayalım.

Bütün bu başarının ardında baş gözlemci Juni Calafat var. O düşünen bir kafa ve diğer kulüpler tarafından kopyalanmaya çalışılan bir yöntem kullanıyor.

Olası bir Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunun ardından Real Madrid'in oyuncularının değerinin daha da artacağını hesaba katarsak İspanyol devinin transfer politikasıyla yıllarca sürecek bir hegemonyayı başlattığını söylemek abartı olmayacaktır.

Arda Güler'in piyasa değerini güncellemenin zamanı geldi - Resim : 1