Arda Güler'i kafese hapsedilmiş bülbüle çevirdi! Ancelotti, aç kapıyı özgürce şakısın!

Arda Güler Carlo Ancelotti Real Madrid İspanya La Liga
Arda Güler'i kafese hapsedilmiş bülbüle çevirdi! Ancelotti, aç kapıyı özgürce şakısın!

Türk futbolunun geleceği Arda Güler, EURO 2024'te kendisini bir kez daha ispatlayıp form tutmasına rağmen bu sezon sadece birkaç dakika süre alabildi.

Arda Güler'e az süre verilmesi, Mallorca maçındaki kayıpla birlikte İspanyol basınının gündemine geldi. İspanyol gazeteler Ancelotti'ye baskı yaparken "Carletto, sıra Arda Güler'in" ifadesini kullandı.

Bernabeu Digital'de yer alan şu yorum aslında her şeyi anlatıyor: "Bu kadar kaliteli genç bir futbolcunun daha da iyi olabilmesi için gerekli dakikaların verilmemesi pek mantıklı değil."

BUNUN MAZERETİ OLAMAZ

Atalanta karşısında 8 dakika, Mallorca maçında 3 dakika forma bulabilen Arda Güler'le maça başlamamanın mazereti olamaz.

Evet şu anda rotasyon zamanı değil, takımı oturtma zamanı. Carlo Ancelotti'yi bu açıdan anlıyoruz. Ancak bu hiçbir şekilde Arda Güler gibi bir futbolcunun ilk 11'i hak etmediği anlamına gelmiyor. Aksine Türk yıldız, zaten ilk 11'in bir parçası olmalıydı. Carlo Ancelotti'nin 'hiçbir riski olmadığını' gördüğü halde 'riskten kaçıyormuş' gibi yapması anlaşılmaz bir durum. Arda Güler'in deneyim kazanması gerekiyor evet, ama o zaten bir yıldız, oynadıkça, deneyim kazandıkça daha da parlayacak.

YEDEK KULÜBESİ DENİLEN KAFES

Uçmak için bekleyen Arda Güler'i 'yedek kulübesi' denilen kafeste çürütemezsiniz. Er ya da geç Arda Güler ilk 11'e girecek ve bir daha da bu konu tartışmaya kapanacak.

Tek sorun Carlo Ancelotti'nin Arda Güler'i kafesten çıkaracak cesareti gösterip gösteremeyeceği. Sayın Carletto, şimdi Arda'ın zamanı, bırakın kanat çırpsın.