Arda Güler'e Athletic Bilbao maçında ilk 11 göründü!

Haber Merkezi
Arda Güler Real Madrid Carlo Ancelotti İspanya La Liga
Arda Güler'e Athletic Bilbao maçında ilk 11 göründü!
Fotoğraf: DepoPhotos

İtalyan Teknik Direktör Carlo Ancelotti, Arda Güler'in son 2 aydaki performansından memnun kaldı. İstatistikler de bunu doğruluyor.

Milli ara nedeniyle Carlo Ancelotti'nin dinlendiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Milli takımlara giden oyuncuları beklerken bir yandan elde kalan oyuncularla antrenmanlarını sürdürürken bir yandan da gelecek maçların planlamasını yaparak kadro yönetimi yapıyor.

Ligde açık ara lider konumda olan takımın bu durumunu korumasını sağlamaya çalışan Ancelotti'nin en büyük derdi ise Şampiyonlar Ligi'ndeki zorlu Manchester City eşleşmesi. Peş peşe gelecek maçlar nedeniyle pek sevmediği rotasyona geçmek zorunda kalacak olan Ancelotti'nin rotasyon için dikkatini çeken oyuncu ise Arda Güler.

Sezonun ilk yarısını boş geçen Arda Güler, ikinci yarıda Ancelotti'den sayılı dakikalar alabildi. Ancak her dakikayı değerlendirdi. Özellikle son maçlarda skora da katkı yaptı. Oynamak istediğini her şekilde gösteren Arda Güler'i görmezlikten gelemeyen Ancelotti Real Madrid Confidencial'in haberine göre rotasyon şemasına Arda Güler'i de ekledi.

Celta Vigo maçındaki golüyle Santiago Bernabeu'yu ayağa kaldıran genç futbolcu, El Sadar'da çektiği doğaüstü şutuyla da tüm futbolseverlerin dikkatini çekti. Şu anda milli takımda olan Arda Güler'in Montella yönetiminde de harika işler yapması halinde Ancelotti'nin Arda'yı görmeme şansı kalmayacak.

Toplam 98 dakika forma giyebilen Arda Güler, Arandina maçı hariç üçer beşer dakikalık farklı maçlara dağıtılmış olan bu sürede istatistikleriyle neler verebileceğini fazlasıyla gösterdi. Net olarak takımın diğer forvetlerinden çok daha fazlasını başardı.

Milli arayı da benzeri bir şekilde geçmesi halinde Arda Güler'in Carlo Ancelotti'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki Manchester City maçı öncesi mecburen rotasyonlu çıkması gereken Athletic Bilbao maçında Arda Güler'i ilk 11'de başlatması sürpriz olmayacak.