Arda Güler vitaminini buldu!

Arda Güler Real Madrid Carlo Ancelotti
Arda Güler vitaminini buldu!

İspanyol basını Arda Güler'in milli takım aralarından hep formda dönmesine dikkat çekerek "Vitaminini buldu" ifadesini kullandı.

OK Diario'da yer alan habere göre Vincenzo Montella yönetimindeki Türkiye milli takımıyla Karadağ ve İzlanda maçlarına çıkan Arda Güler olağanüstü bir performans sergileyerek dikkatleri üzerine çekti.

Montella'nın takımının grup aşamasında kazandığı iki galibiyete bir gol ve iki harika performansla katkıda bulundu. 

Güler'in sezon başında istediği kadar dakika geçiremediği bir dönemde kaybettiği gülümsemeyi yeniden kazandığını gördük. Oyun kurucu, Real Madrid'in bu sezon şu ana kadar oynadığı 12 maçın 10'unda forma giydi ancak bunların yedisinde yedek kulübesinden çıktığı için katılımı çok fazla olmadı.

Ancak Güler'in hâlâ hafızalarda kalan anısı, 18 yaşında, sakatlıkların üstesinden geldikten sonra Real Madrid'le çıktığı ilk La Liga maçında Celta'ya karşı gol atmasıydı.

Dahası, bunu Carlo Ancelotti'nin kendisine gerçekten ihtiyaç duyduğu bir dönemde yaptı. Lig ile Şampiyonlar Ligi arasındaki maçların birikmesi nedeniyle ilk 11 ve yedek oyuncu olarak forma buldu.

Bugün Balaídos'ta dakikalar alması bekleniyor. Her ne kadar ilk 11'de başlamayı beklemese de Güler genellikle Ancelotti'nin rotasyonunun demirbaşlarından biri ve ona her zaman şans tanımaya çalışıyor. Geçen sezondan farkı ise kendine uygun bir yer bulamaması.

Arda Güler, Ancelotti'yi ikna etmek için her şeyi yapıyor

Arda Güler, Ancelotti'ye çok daha fazlası için orada olduğunu anlatmaya çalışıyor. Artık Luka Modric'in yerine geçmek için orada değil, beyaz takımda çok daha önemli bir ağırlığa sahip bir oyuncu olmak için orada. Beyazların oyunu geliştirirken bir sorunu var ve Türk futbolcu bir çözüm olabilir. İtalyan'ın cesaret etmesi gerekiyor. 

Ancelotti hiyerarşi adamıdır. Önlerinde hala performans gösterebilecek daha yaşlı A takım oyuncuları varsa, genç oyuncuların daha zor zamanlar geçireceğini her zaman açıkça belirtir.

Ancak Güler fark yaratmaya ve kadrosunun kapısını çalmaya çalışıyor. Eğer bunu yapmak için Modric gibi efsanelerin daha az oynaması gerekiyorsa, o zaman bu şekilde olmak zorunda.