Arda Güler, Salih Özcan, Luka Modric, Marco Reus, Toni Kroos, Carlo Ancelotti, Dani Carvajal, Nacho Fernandez, Jude Bellingham ve Jadon Sancho

Haber Merkezi
Salih Özcan UEFA Şampiyonlar Ligi Real Madrid Borussia Dortmund Arda Güler
Arda Güler, Salih Özcan, Luka Modric, Marco Reus, Toni Kroos, Carlo Ancelotti, Dani Carvajal, Nacho Fernandez, Jude Bellingham ve Jadon Sancho
Fotoğraf: DepoPhotos

Dortmund - Real Madrid maçı birçok ilke ve sona da sahne olacak.

Dortmund'a 2012'de Borussia Mönchengladbach'tan gelen Marco Reus, sezon sonunda ayrılacağı Alman ekibinin formasını son kez giyecek. Dortmund kariyerinde 170 gol atıp 131 asist yapan oyuncu 2 kez Alman kupasını kazandı.

EURO 2024'ün ardından emekli olacak Toni Kroos da Real Madrid formasıyla son maçına çıkacak. 4 kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazanan oyuncu için bir dönem sona erecek.

Jude Bellingham ise geçen sene formasını giydiği eski takımı Dortmund'a karşı final oynayacak. 20 yaşındaki oyuncu Dortmund formasıyla 132 matça 24 gol atarken Real Madrid formasıyla 40 maçta 23 gole ulaştı. La Liga'yı kazandı, Şampiyonlar Ligi'nde finale yükseldi. Ayrıca vatandaşı ve eski takım arkadaşı Jadon Sancho'ya karşı oynayacak.

Ancelotti ise Milan ve Real Madrid'le 2'şer kazandığı bu kupayı 5. kez kazanmanın hayalini kuruyor. 64 yaşındaki İtalyan, kariyerinin 6. Şampiyonlar Ligi finalini oynayacak.

Luka Modric, Nacho Fernandez ve Dani Carvajal ise kupayı kazanarak Şampiyonlar Ligi'ni 6 kez kazanan iki oyuncu olmak için mücadele edecek.

Real Madrid'de Arda Güler, Dortmund'da Salih Özcan ise bu kupayı kazanan ilk Türk olmayı umuyor.

Dortmund ve Real Madrid maçları her zaman bol gol vadediyor. İki takım 15. kez karşılaşacak. Daha öncesi 14 maçta 43 gol atıldı. Maç başına 3,07 gol ortalamasına ulaşıldı. Son 4 maçta ise 17 gol vardı.

Şampiyonlar Ligi'nde son 4 final 1-0 sona ermişti, 5. finalde ise bundan daha fazlası bekleniyor.