Arda Güler parladı, Vinicius hazırım mesajı verdi, Courtois şaşırttı: Real Madrid'de neler oldu neler!

Haber Merkezi
Real Madrid Carlo Ancelotti Arda Güler Endrick
Arda Güler parladı, Vinicius hazırım mesajı verdi, Courtois şaşırttı: Real Madrid'de neler oldu neler!
Reuters

Real Madrid'in ABD turunun sonuçları ne olacak? Kimler göze çarptı, kimler hayal kırıklığı yaşattı. Ancelotti hangi taktikleri denedi?

Real Madrid, ABD turunu 3 hazırlık maçı yaparak tamamladı. Ekip geride bırakılan oyuncuları da takıma dahil edip UEFA Süper Kupa maçı hazırlıklarına başladı.

Peki bu 2 haftalık hazırlık sürecinden ne sonuç çıktı?

Relevo'dan Jorge C. Picon, Real Madrid'in ABD hazırlıklarını değerlendirdi.

"Sistem 4-3-3'e benziyor ama değil. Forvet (Endrick) sıklıkla başka bir orta saha oyuncusu gibi hareket etti. Kanat hücumcuları sürekli pozisyon değiştirdi. Orta sahada duruma göre 1 ya da 2 pivot yer aldı. Bekler stoper gibi geriye kayarken Militao ve Rüdiger orta sahaya yaklaştı. Topla hücuma çıkmanın yeni bir yöntemi test edildi.

Takım topu kaybettiğinde ise sistem 4-4-2'ye evrildi. Geçen sene hem La Liga hem de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğun getiren sistemde özellikle savunmada biraz sıkıntı yaşandı. Tüm takım savunma yapmayınca aksamalar oldu. Ancelotti buralara bir ayar getirecektir.

Kişisel olarak oyuncular bakıldığında Vinicius'un seviyesini korudğu görülürken. Brahim'in takımın sistemine uyum içinde olduğu gözleniyor.

Modric ve Ceballos orta sahanın merkezindeydi. Modric'i bu sene pivot olarak görebiliriz.

Ancak turun en çok konuşulan isimleri Arda Güler ve Endrick oldu. Arda kendi ışığıyla parladı ve Ancelotti'yi sıkıştırmaya devam etti. Fiziksel seviyesindeki yükseliş herkesi şaşkına çevirdi. Endrick ise uyum sorunu dışında iyi bir izlenim bıraktı.

Genç oyuncular da dikkat çekti. Joan Martinez ve Nico Paz dişlinin birer parçası olabileceklerini gösterdi. 270 dakika oynayan Mario Martin ise orta saha için iyi bir alternatif olacağının işaretini verdi, Ancelotti'nin güvenini kazandı.

Peki her şey harika mıydı? Hayır. Bazı oyuncular şüphe uyandırdı.

Özellikle Belçikalı kaleci Courtios beklenmedik hatalar yaparak goller yedi. Diğer hayal kırıklığı ise oyuna kattıkları çok az olan sol bek Fran Garcia idi. Fiziği geçen yıldan daha iyi ama oyununda değişen bir şey yok. Mendy karşısında ikinci isim olarak kalması bekleniyor.