Arda Güler nasıl süre alır? Ancelotti'nin bu açıklaması her şeyi anlatıyor

Arda Güler Real Madrid Carlo Ancelotti
Arda Güler nasıl süre alır? Ancelotti'nin bu açıklaması her şeyi anlatıyor
FOTOĞRAF: AA

Real Madrid'in son dakikada yediği golle Atletico Madrid'le berabere kaldığı maçta milli futbolcu Arda Güler forma şansı bulamamıştı. İspanyol basınında yer alan haberlerde Arda Güler'in takımda süre alabilmesi için takım arkadaşı Brahim Diaz gibi savunmaya yardım etmesi gerektiği belirtildi.

Real Madrid'in Atletico Madrid'e puan kaybettiği maçta yine süre alamayan Arda Güler'e Carlo Ancelotti'nin takımdan bir oyuncuyu örnek gösterdiği öne sürüldü.

İspanyol basınından Don Diario'da yer alan habere göre; Real Madrid, domine ettiği maçta Brahim Diaz ile öne geçse de uzatma dakikalarında yediği golle 2 puanı bırakmak zorunda kladı.

Milli futbolcu Arda Güler bu maçta da forma şansı bulamadı.

Barcelona'nın adeta elinden alınan Arda Güler, Arandina maçında ilk kez süre almış. Sonrasında ise 2 maçta çok kısa süre forma giymişti.

Sakatlığını atlatmasına rağmen Arda Güler'in forma giymemesine kimse anlam veremezken milli futbolcumuz da bu durumdan rahatsız.

Carlo Ancelotti, Getafe'ye 2 gol atan Joselu'yu neden ilk 11'de oynatmayıp Brahim Diaz'ı tercih ettiği sorusuna yanıt verirken Arda Güler'in de 'neden oynamadığı' sorusunun yanıtı verir gibiydi.

İtalyan hoca, savunma sistemini değiştirmemek için Brahim'i tercih ettiğini söyledi.

Brahim Diaz neredeyse hiç dakika alamayan bir oyuncuyken çalışması ve savunmasını geliştirmesi sayesinde Ancelotti'nin güvenini kazandı.

Arda Güler'in defansif olarak daha fazla etkili olması ve çaba göstermesi gerektiği ve bunun için de Brahim Diaz'ı örnek alması gerektiği belirtildi.

Milli futbolcumuzun şu an yaşadığı süre alamama sorununu Brahim Diaz da sezon başında yaşamış, hatta oyuncunun gözden çıkarıldığına yönelik haberler yapılmıştı.