Arda Güler mest etti

Arda Güler mest etti
16 yaşındaki Arda Güler maçın en iyisi ise ağabeylerinin biraz düşünüp, şapkayı önüne koyması lazım. Fotoğraf: AA

Fenerbahçe-Hatayspor maçıyla ilgili yazılacak tek şey Arda Güler’in performansı… 16 yaşındaki Arda’yı izlerken mest oldum. Sadece Fenerbahçe değil Türk futbolu çok büyük bir yıldız kazanacak, ben buna inanıyorum.

Bu yaşta nasıl bir öz güven, fizik kalite, futbol zekası… Gözü kara… Mücadeleden kaçmıyor, ayakta kalıyor, adam geçiyor, müthiş paslar atıyor… Yaşının çok ötesinde futbol oynuyor. 14 ikili mücadele kazanarak bu alanda maçın en iyisi, hücum bölgesinde 11 isabetli pasla bu alanda maçın en iyisi.

Attığı 6 çalımla, kazandığı 9 sahipsiz topla da maçın en iyisi. Kısacası her alanda Arda Güler maçın en iyisi. Zaten Fenerbahçe’de 16 yaşındaki Arda Güler maçın en iyisi ise ağabeylerinin biraz düşünüp, şapkayı önüne koyması lazım. Allah nazardan korusun diyelim.

Şampiyonluk iddiası kalmayan Fenerbahçe’de artık her maç Arda’nın 11’de başlaması lazım sezon sonuna kadar. Fenerbahçe kupaları kaybetti ama Arda’yı kazanmalı. Bunu başarmak kupalardan daha değerli olacaktır.

İsmail Kartal 19 yaşındaki Çağtay’ı da ilk 11’de sahaya sürdü. Çok da iyi yaptı. O da elinden gelenin en iyisini sergiledi, ilk süper lig maçı olmasına rağmen sırıtmadı. Çağtay’ın da bundan sonra daha çok şans bulması lazım.

Fenerbahçe, Hatay maçını kazandı ancak ciddi pozisyonlar da verdi. Üstelik ciddi eksikleri ve eski günlerinden çok uzak, kötü gününde olan bir Hatay karşısında. Altay’ın çok önemli kurtarışları olmasa maç zora girebilirdi. Bazen de Fenerbahçeli futbolcuları anlıyorum.

Böyle karmakarışık bir ortamda maçlara konsantre olmak kolay değil. Her maç sürekli birileri değişiyor, hocalar gelip gidiyor, iddialar kaybediliyor. Ne giren belli ne çıkan. Oyun 0-0’ken Serdar Aziz çıkıyor Szalai oyuna giriyor mesela. Ne anlamı var? Şimdi Serdar Aziz nasıl bir sonraki maçta oyuna konsantre olsun.
Yeni nesil hocalarda geriden oyun kurma gibi bir hastalık var.

Bu hocalar kendilerini çağdaş teknik direktör göstermek adına, sürekli kaleciden başlayan ayağa top oynatıyorlar. İyi de kardeşim senin elinde City’nin, Liverpool’un elindeki kaleciler var mı? Alanya-Trabzonspor maçında Marafona’nın hediye ettiği toplar, dün de Hatay maçında Münir’in yaptıkları. Olacak iş değil.

17 hafta sonra üst üste iki maç kazanan Fenerbahçe artık sezonun maçına perşembe günkü Slavia Prag maçına odaklanmalı. Futbolcuların varını yoğunu ortaya koyup turu geçmesi ve en azından camiaya biraz heyecan ve moral kazandırması lazım. Şampiyonluk ve kupa kaçtı bari Avrupa’da hem ülke puanı kazanalım hem de biraz daha heyecan yaşayalım.

Fenerbahçe maçları Sercan Hamzaoğlu haberleri