Arda Güler için beklenen gün geldi!

Arda Güler Real Madrid
Arda Güler için beklenen gün geldi!
Foto: Real Madrid resmi İnternet sitesi

Beklenen gün geldi. Arda Güler hazır ve görev bekliyor. Ancak İspanyol basınına göre Arda Güler'i Mallorca maçında göreceğimizin garantisi yok.

Arda Güler artık hazır. Genç Türk incisi sakatlığını çoktan atlattı ve Real Madrid'de forma giymeye hazır. Mallorca karşısında kadroya girdi, tamamen normal bir şekilde antrenman yapıyor, harika bir kaliteye sahip ve Real'in ilk maçında ilk dakikalarını alabilir.

"Onun için önemli olan iyi olması ve yavaş yavaş en iyi seviyesine ulaşması. O çok genç ve onu aceleye getirmek istemiyoruz. Hazır. Eğer ona dakika verebilirsek vereceğiz, olmazsa başka bir maçta olacak" dedi Carlo Ancelotti Arda Güler hakkında Mallorca düellosu öncesi basın toplantısında.

Arda Güler yeni yılın başlamasıyla sahneye çıkıyor. Henüz 18 yaşında olan (Şubat'ta 19 yaşına girecek) çok genç Türk oyuncu, sezonun ilk yarısında kendisini engelleyen sakatlıkların üstesinden çoktan geldi. Öyle ki henüz Real Madrid oyuncusu olarak ilk maçına çıkmadı. Sezon öncesi dönemde bile oynayamadı.

Son sakatlığını atlattıktan ve Valdebebas'de takım arkadaşlarıyla son çalışma seanslarında normal şekilde antrenman yaptıktan sonra, Carlo Ancelotti, Arda Güler'i Real Madrid'in 2024'teki ilk maçına çağırmaya karar verdi.

Her şey yolunda giderse 3 Ocak 2024 Arda Güler için unutulmaz bir tarih olabilir. Arda maça yedek kulübesinde başlayacak ve ilk büyük fırsatını bekleyecek. 

Arda Güler ilk maçına Mallorca karşısında çıkamasa da önümüzdeki günlerde daha fazla fırsatı olacağı için herhangi bir sorun olmayacak. Real Madrid genç Türk incisi konusunda acele etmek veya risk almak istemiyor. Sabırlı olmak, zamanı çok iyi yönetmek ve inanılmaz kaliteye sahip bir oyuncuyla yavaş yavaş ilerlemek niyetinde.

Arda Güler Mallorca'ya karşı oynamazsa kupada Arandina'ya karşı oynanabilir.  Real'in bu Ocak ayında Lig, Kral Kupası ve İspanya Süper Kupası'nda 8 maçı var. Arda'nın ilk kez Madrid formasıyla parlaması için pek çok fırsat bulunuyor. 

Arda Güler, Madrid'e geldiğinden beri inanılmaz kalitesini ve şaşırtıcı niteliklerini zaten antrenmanlarda gösteriyor. Tek sorun, bu oyundan yalnızca takım arkadaşlarının, antrenör ekibinin ve Real Madrid'in diğer çalışanlarının keyif almasıydı. Real Madrid taraftarları, kulübün yayınladığı bazı videolarda Türk yıldızın kalitesinin tadını çıkarabildi;  en sonuncusu ise Bellingham ve Brahim ile oynanan etkileyici paslaşmaları Arda Güler'in golle sonuçlandırdığı videoydu.

Bu golden sonra Real Madrid taraftarları onu ilk kez sahada görmek için sabırsızlanıyor.  

Arda Güler'in fiziksel değişimi artık tamamlandı. Türk oyuncu hala Temmuz ayında Valdebebas'a gelen ve zamansız bir diz sakatlığı nedeniyle Madrid'e erken dönen, gelecek vadeden aynı oyuncu değil, fiziksel olarak çok daha güçlü.

Real Madrid'de geçirdiği sakatlıklar Güler'in fiziksel durumunuzu önemli ölçüde iyileştirmesi için fırsat oldu. Antonio Pintus'nun planını takip ederek çok çalıştı. 

Valdebebas'deki ilk günlerinde, dizini sakatlamadan önce, onu antrenmanda görenler onun muazzam kalitesini vurgulamıştı. Fiziğinin henüz tamamlanmadığı ve elit düzeyde rekabet edebilmek için onu geliştirmesi gerektiği söylendi. Soyunma odasından otoriter sesler, "Topa vururken gücü yok" dedi. Kulüp de sakatlık sürecinde bu noktaya odaklandı.

Artık Güler Real Madrid'de oyuncu olarak ilk maçına çıkmaya yaklaşırken çok daha güçlü bir futbolcu görebilirsiniz. Özellikle alt gövdede büyümüş olsa da üst gövdeyi de güçlendirdi. Artık sırası geldi.