Arda Güler'e büyük onur, Golden Boy ödülüne aday gösterildi

Arda Güler Fenerbahçe A Milli Takım

Fenerbahçe'nin ve A Milli Takım'ın yıldız ismi Arda Güler adından söz ettirmeye devam ediyor. Genç yıldız, her yıl dünyanın en iyi genç oyuncularının sıralandığı Golden Boy listesinde kendine yer buldu.

İtalya'da yayın hayatını sürdüren Tuttosport tarafından 2003 yılından bu yana her sene verilen Golden Boy 2023 Ödülü için adaylar duyuruldu.

Açıklanan 100 kişilik listede Fenerbahçe ve Milli Takım'ın yıldızı Arda Güler de yer alırken listede zirvenin sahibi Bayern Münih'ten Jamal Musiala oldu.

Listenin 2. sırasında Real Madrid'in yeni transferi Jude Bellingham, üçüncü basamağında ise Barcelona'dan Gavi yer aldı. Milli oyuncumuz listenin 78. sırasında kendine yer buldu.

Golden Boy ödülünü son iki senede Barcelona'nın İspanyol oyuncuları kazanmıştı. Bu prestijli ödüle 2022'de Gavi, 2021'de ise Pedri layık görülmüştü.

Milli Takım'ın dün Galler'le yaptığı karşılaşmada jeneriklik bir gol atarak, kırmızı-beyazlı formayla en genç gol atan isim olan Arda Güler dünya basınında da gündem olmuştu.

18 yaşındaki futbolcu geçtiğimiz bu sezon Fenerbahçe formasıyla 35 maçta sahaya çıkarken 6 gol ve 7 asistlik bir performans sergiledi.

Kaynak: Haber Global TV

Arda Güler fenerbahçe arda güler haberleri A Milli Takım