Arda Güler Barcelona derbisinde yedek bekleyecek... İşte nedeni

Real Madrid Arda Güler FC Barcelona futbol
Arda Güler Barcelona derbisinde yedek bekleyecek... İşte nedeni
Fotoğraf: DepoPhotos

Arda Güler, şu ana kadar yeterince forma giyememesine rağmen bu sezon Real Madrid'in en önemli isimlerinden biri. Milli ftubolcu, Süper Kupa yarı finalinde Atletico'ya karşı birkaç dakikanın tadını çıkardı. Peki finalde Barça karşısında oynayabilecek mi?

Atlético'ya karşı oynadığı maçın ardından Türkiye'deki yayıncı kuruluşa konuşan Arda Güler, Ancelotti'nin önemine dikkat çekmişti. Henüz 18 yaşındayken fiziksel sorunlar ve ilgi odağı olmanın getirdiği baskıyla mücadele eden Arda, "Ancelotti bana güveniyor, bu yüzden bana çıkış yapma fırsatı verdi" derken "Beş aydır sakat olduğum için sürekli benimle konuşuyor ve bana güven duygusu veriyor.” diye konuşmuştu.

Güler, yalnızca kazanmanın önemli olduğu bir kulüpte bulunmaktan keyif aldığını belirtirken "Her zaman kazanmak için oynuyoruz ve bu Süper Kupayı kazanmayı ve Türkiye'de beni takip eden herkesi mutlu etmeyi umuyorum" demişti.

Peki Arda Güler, El Clasico'da ilk 11'de forma giyebilir mi? Tüm işaretler Arda'nın Barcelona'ya karşı yine yedek  olacağını gösteriyor. Yine de birkaç dakika alma imkanı bulabilir. Bu gerçekleşirse üst üste 3 maç Real Madrid formasını giymiş olacak.

Ancelotti şu anda onunla yavaş ilerlemek istiyor ve Joselu, Brahim ve Ceballos gibi oyuncular rotasyonda önde. Atletico'ya karşı da durum böyleydi ve Barça'ya karşı da farklı olacağına dair bir işaret yok.

Şu anda Joselu ve Brahim, Ancelotti'nin yedek kulübesindeki en formda oyuncular. İkili, Atletico karşısında oyuna girince çok iyi tepki verdi ancak yine de Vinicius ve Rodrygo nedeniyle yedek bekleyecekler. Arda da yedek kulübesinde fırsat kollayacak.