Arda Güler

Arda Güler

4 golü o atmadı. Asist de yok. Ancak performansı ile dün gece adından bu kadar söz ettirmeyi başardı. Bunu Arda Güler yapabilirdi.

Bir futbolcu gol ve asist yapmadığı bir maçın yıldızı olabilir mi? Peki, bir futbolcu aynı maçta 4 gol atarak kariyer rekoru kıran bir futbolcu varken bu kadar konuşulabilir mi? Eğer adı Arda Güler’se olur ve konuşulur.

Valencia’nın 4 golle kariyer gecesi yaşadığı, Ferdi’nin yine müthiş bir bek performansı sergilediği maçta ne yaptı da Arda, böylesine iki gösterişli performansın bile önüne geçti? Fenerbahçe’nin futbol aklı Arda Güler.

Rakibin dengesini bozan Arda Güler. Herkesten hızlı düşünen Arda Güler. Bunu uygulayan da Arda Güler… Fenerbahçe’de en büyük sorunun orta sahadan hücuma geçişlerin yavaş olduğunu, oyun kuracak bir oyuncu eksikliği olduğunu defalarca yazdık.

İşte Arda, Fenerbahçe’nin en büyük eksiğini gideren isim. 2. golde Valencia’dan topu aldıktan sonra şut seslerine rağmen bekleyip topu Ferdi’ye bırakışı golün kilit pasıydı. Ferdi’nin müthiş ortasında Valencia Fenerbahçe’yi rahatlattı. 3. golde Altay’ın uzun topunda topu önünde bulan Arda, top kendisine gelmeden ne yapacağını biliyor, kaleciyi önde görüp müthiş bir aşırtma yapıyor, direkten dönen topu Valencia ağlara bırakıveriyor.

Fenerbahçe maçı koparıyor. 4. golde Arda topu Valencia’ya bırakacak, Bathuayi araya giriyor onun şutunda yine direkten dönen top Valencia’nın takipçiliğiyle golle sonuçlanıyor. Arda Fenerbahçe’nin üç golünde de başrolde, üç golde de rakibin dengesini bozan isim.

İşte Arda bu. Ele avuca sağmıyor, yapacaklarını kestirmek mümkün değil, savunmanın dengesini paramparça ediyor ve bu yaptıklarıyla da izleyenleri büyülüyor. Zaten bir futbolcu 4 gol atan bir oyuncu varken bu kadar konuşuluyorsa o oyuncu bambaşka bir seviyededir ve dünya yıldızı potansiyeline sahiptir. Dün artık Arda Güler formayı bir daha bırakmamak üzere almıştır diye düşünüyorum.


Valencia’ya bakıyoruz, o da Arda gibi ne yapacağını kestirmek mümkün değil. Kasımpaşa’nın golü öncesinde yanlış tercih sonrasında kaybedilen top gol oluyor. Sonra penaltı kaçırıyor, kaleci hata yapmasa eleştiri okları iyice üzerinde olacak. Sonra çıkıp 4 gol birden atıyor. Hakkını yemeyelim Ekdavorlu futbolcu son 4 maçtır aldı Fenerbahçe’yi sırtına, yarışın içinde tutuyor.

İştahı, takipçiliği, fırsatçılığıyla fark yaratıyor. Şimdiden 19 gole ulaştı. Alex’ten sonra Fenerbahçe tarihinin en golcü oyuncusu. Ve yine Alex’ten sonra gol krallığını Fenerbahçe’ye 11 yıl sonra yeniden getirecek. Batshuayi’ye dönüyoruz, Beşiktaş’ta 42 maçta attığı gol sayısını Fenerbahçe formasıyla 23 maçta geride bıraktı. Bu sezon toplam 15 gol.

Valencia-Batshuayi ikilisinin en büyük farkı fizik kalite. Öyle bir basıyorlar ki rakip savunmayı dağıtıyorlar. Böyle olunca uzun toplar da en etkili silah oluyor. Özellikle Altay ve Szalai’nin uzun toplarıyla direkt gol pozisyonu yakalıyor Fenerbahçe. Arda’nın gelişiyle de artık çok daha etkili bir forvet hattı izleyeceğiz orası da kesin.

Ferdi’yi de yazmaktan yorulduk ama o sağ bekte bambaşka bir seviyede oynamaktan yorulmadı. Durdurmak mümkün değil, alıp alıp gidiyor. Ferdi ve Arda Fenerbahçelileri mest ediyor. Derbi yenilgisi sonrası 4 resmi maçı kazanmak kritikti. Bu maçta özellikle geriye düştükten sonra reaksiyon verilerek, iyi futbol oynandı. Hala ligin en çok gol atan takımı olan Fenerbahçe, ligin de hala en önemli favorisidir.