Antalyaspor'un yeni başkanı Mustafa Yılmaz oldu

Antalyaspor
Antalyaspor'un yeni başkanı Mustafa Yılmaz oldu

Ali Şafak Öztürk'ün Ocak ayında istifa ettiği Antalyaspor'da tek liste gerçekleştirilen genel kurulda, Mustafa Yılmaz kulübün yeni başkanı seçildi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor'un olağan genel kurulu, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'nde yapıldı. Pandemi önlemleri kapsamında gerçekleştirilen genel kurula Antalyaspor A.Ş. hissedarları katıldı. Genel kurulun divan başkanlığını Turgay Soyer yaptı.

Genel kurulda, yönetim kurulu üye sayısı minimum 7, maksimum 29 kişiye yükseltilmesi kararı alındı. Soyer, konuşmasında Antalyaspor Başkanlığı yapan Ali Şafak Öztürk ile Antalyaspor Kulübü Derneği ile Antalyaspor Vakfı Başkanlığı yapan Fikret Öztürk'e katkılarından dolayı teşekkür etti. Genel kurulda Mustafa Yılmaz'ın sunduğu yönetim kurulu üyeleri listesi oy çokluğuyla seçildi.

YENİ BAŞKANDAN BİRLİK ÇAĞRISI

Başkan seçilmesinin ardından konuşan Yılmaz, yönetim kurulunun belirlenmesi için gece gündüz çaba sarf etmesine rağmen istediği desteği bulamadığını söyledi. Bugünden itibaren sosyal medya veya farklı mecralarda Antalyaspor yönetimini eleştirilenlere, tenkit edenlere asla müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Yılmaz, genel kurula katılanlardan bu konuda destek istediğini belirtti. Antalyaspor camiasına tek yumruk ve birlik olma çağrısı yapan Yılmaz, "Ben ve yönetim kurulundaki tüm arkadaşlarım herkesin kayıtsız kaldığı bu dönemde görev sorumluluğuna talip oldu. Artık vefalı olalım, birbirimize saygı duyalım, camiaya zarar verecek davranışlardan kaçınalım" dedi.

"KUPADA HEDEF FİNAL"

Antalyaspor'un hedeflerinden bahseden Yılmaz, şöyle konuştu: "Ligde pazar günü Güziantep deplasmanındaki beraberlikle, Ziraat Kupası'nı dahil edersek 12 maçlık yenilmezlik serisini devam ediyoruz. Bundan sonraki dönemde de bu başarıların artacağına inanıyorum. Kupada yarı finaldeyiz, ilk hedefimiz finale çıkmak. Finalden sonra da şehrimize Türkiye Kupası'nı getirmek istiyoruz. Ersun hoca, futbolcularımıza güvenimiz sonsuz. Ben ve yönetim kurulunda görev yapacak arkadaşlarım zorlu süreçte arma aşkı için görevi üstlendi. Ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımın hiçbirine laf söyletmeyeceğim."

Antalyaspor'un yeni başkanı Mustafa Yılmaz oldu - Resim : 2

ANTALYASPOR'UN YENİ BAŞKANI MUSTAFA YILMAZ KİMDİR?

1963 yılında Antalya’da doğan Mustafa Yılmaz, inşaat malzemeleri ticareti ile genç yaşta iş hayatına atıldı. Hali hazırda, toptan inşaat malzemeleri ticareti yapan Teknikeller Ltd. Şti. ve Teknikeller A.Ş.’nin sahibidir. Bunun yanında, Isparta’da plastik kasa üretimi yapan Elitpak A.Ş. ile Antalya ve İstanbul’da toptan inşaat malzemeleri yapan Çimtaş Ltd. Şti.’nin ortaklarındandır.

Antalya’da iki dönem Genç İşadamları Derneği Başkanlığı yaptıktan sonra, siyasette merkez ilçe başkan yardımcılığı ve il ikinci başkanlığı görevlerini yürüttü. Antalya Ticaret Odası’nda dört dönemdir meclis üyeliği görevini yürütmektedir. 2009- 2013 ATSO Yönetim Kurulu Üyeliği, 2009’dan beri Kepez ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği, 2009-2012 yılları arası Antalyaspor Vakfı Başkan Vekilliği yaptı. Bunun yanında Kepez Belediye Spor Kulübü kuruculuğu ve başkan vekilliği görevlerinde bulundu. Evli ve iki çocuk babası olan Mustafa Yılmaz, 23 Şubat 2021'de Antalyaspor'un yeni başkanı seçildi.

Kaynak: DHA

Mustafa Yılmaz Antalyaspor Ali Şafak Öztürk