Ancelotti'nin elinde pimi çekilmiş bomba var, atsa da patlayacak atmasa da!

Carlo Ancelotti Arda Güler Real Madrid İspanya La Liga
Ancelotti'nin elinde pimi çekilmiş bomba var, atsa da patlayacak atmasa da!
Reuters

Real Madrid soyunma odasında yeni bir gerilim kaynağı ortaya çıkıyor ve Carlo Ancelotti'yi çetrefilli bir mücadele bekliyor. Arda Güler ve Luka Modric gözlerini dikmiş bekliyor, yanlarındaki Brahim Diaz ve Dani Ceballos için de durum farklı değil. Endrick'i de unutmayalım.

Bir ay sahalardan uzak kalacak olan Jude Bellingham'ın sakatlanmasının ardından genç Türk yetenek Arda Güler, takımdaki değerini kanıtlayabileceği altın bir fırsat yakalamış olabilir. Ancak bu hırs, özellikle de hâlâ parlama anını bekleyen Luka Modric gibi sembolik bir figür arasında sürtüşmeye yol açabilir.

ANCELOTTI'NİN EN YETENEKLİ SORUNU: ARDA GÜLER 

Real Madrid'e büyük beklentilerle gelen Arda Güler, şu ana kadar takımda ikinci planda yer alırken, gölgede kalmak istemediğini açıkça belirtti. Bellingham'ın 1 aylığına çekilmesiyle Türk, etrafındakilere lider bir rol üstlenmeye ve oyun sahasında kalitesini göstermeye hazır olduğunu söyledi. Ancak Carlo Ancelotti, genç bir yeteneğin beklentilerini yönetmenin, özellikle de kadroda dakikalar isteyen tecrübeli oyuncular varken, kolay bir iş olmadığını biliyor.

TAKIMIN YAŞAYAN EFSANESİ MODRIC'İN HAK ETTİĞİ SAYGI DA DİĞER YANDA

Kulübün yaşayan efsanesi ve soyunma odasının en saygın oyuncularından biri olan Luka Modric'in geçen sezon sahadaki dakikaları azaldı. 38 yaşındaki Modric, daha az liderlik yaptığı bir role uyum sağlamak zorunda kaldı ve bu onun kalibresindeki bir oyuncu için kolay olmadı. Ancak Bellingham'ın yokluğu, Modric'in hâlâ sunabileceği çok şey olduğunu göstermesi için bir fırsat olabilir. Modric'in takımdaki ağırlığının farkında olan Ancelotti, Hırvat oyuncuya hak ettiği saygıyı ve dakikaları vermenin önemini göz ardı edemeyeceğini biliyor.

TERAZİDE ARDA VE MODRIC VAR

Ancelotti'nin sorunu doğru dengeyi bulmak. Güler bir yıldız olabilecek tüm potansiyele sahip olsa da , ona hemen start vermek takımın tecrübeli oyuncularına, özellikle de Modric'e yanlış mesaj gönderebilir . Öte yandan yeteneğini göstermek ve Real'e transfer olmak isteyen geleceğin genç yıldızları için Güler'in yedek kulübesine gönderilmesi hayal kırıklığı yaratabilir. Bu durumda olan sadece Güler ve Modric de değil. Endrick gibi oyuncular da daha fazla dakika için baskı yapıyor, bu da kadro yönetimini daha da karmaşık hale getiriyor.

 ANCELOTTI İÇİN KUM SAATİ İŞLİYOR

Valladolid'e karşı oynanacak bir sonraki maç çok önemli bir sınav olacak. Ancelotti, Modric'in deneyimine ve liderliğine mi güveneceğine yoksa tam tersine, her iki oyuncunun da tehlikede olduğunun bilincinde olarak Güler'e daha fazla önem verme riskine mi gireceğine karar vermek zorunda kalacak. Bu durumu yönetmek, soyunma odasındaki uyumu korumanın ve Real Madrid'in başarı yolunda ilerlemesini sağlamanın anahtarı olacak.