Ancelotti'den flaş karar, yıldız ismi ilk 11'den çıkardı, taktiği değiştirdi!

haberglobal.com.tr
Real Madrid UEFA Şampiyonlar Ligi Carlo Ancelotti
Ancelotti'den flaş karar, yıldız ismi ilk 11'den çıkardı, taktiği değiştirdi!
FOTOĞRAF: AA

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti'nin Devler Ligi'nde RB Leipzig ile yapacakları maçta taktik değişikliğine gitme kararı aldığı ve Brezilyalı yıldız Rodrygo'yu bu maçta ilk 11'den çıkaracağı belirtildi.

İtalyan Teknik Direktör Carlo Ancelotti, RB Leipzig'le oynayacakları UEFA Şampiyonlar Ligi maçında kadroda ve taktikte değişikliğe gidiyor.

İspanyol gazeteci Edi Aguirre, Real Madrid'in RB Leipzig'le oynayacağı Şampiyonlar Ligi rövanş maçına farklı bir taktikle çıkacağını iddia etti.

Aguirre, Ancelotti'nin turu riske etmek istemediğini ve Leipzig'i ciddiye aldığını belirterek ilk 11'de değişikliğe gideceğini söyledi.

El Chiringuito de Jugones'te konuşan İspanyol gazeteci, defansı sağlam tutmak, sahanın ortasındaki açıkları kapatmak için Ancelotti'nin dizilişte yeni bir plan yaptığını ve ilk 11'den bir oyuncunun yedek kalacağını duyurdu.

Aguirre'ye göre Rodrygo bu maçta yedek kulübesinde yer alacak. Bu sene beklentilerin altında kalan Brezilyalı oyuncunun kulübeye çekilmesiyle sahada 4-4-2 taktiğiyle oynayan bir Real Madrid göreceğiz. Hücum gücünü Vinicius ve Bellingham oluşturacak. 

Orta sahayı güçlendirmek için defansın önünde Tchouameni ve Camavinga'yla sahaya çıkacak olan İtalyan hoca, Kroos ve Valverde ile orta sahadaki 4'lüyü tamamlayacak. 

Bu 4-4-2 taktiği aynı zamanda elastik olacak ve duruma göre 4-5-1'e dönüşecek. Amaç Marco Rose'un takımının ataklarını önleyecek kompakt bir blok oluşturarak Leipzig'in hücumcularının önüne iki ayrı savunma hattı kurmak. 

Taktiğin başarılı olması Rodrygo'nun gelecek maçlarda da yedek kalmasına yol açabilir. Bu taktiksel değişiklik Brahim Diaz, Arda Güler ve Joselu'nun sürelerinin daha da azalmasına da neden olacak.