Ancelotti 'tura' dedi, 'yazı' çıktı: Arda Güler, İtalyan'ın planlarında bu sene de yok!

Arda Güler Carlo Ancelotti İspanya La Liga Real Madrid
Ancelotti 'tura' dedi, 'yazı' çıktı: Arda Güler, İtalyan'ın planlarında bu sene de yok!
Reuters

Real Madrid'in Mallorca maçında oyuncu değişikliğini geç yapması tartışma konusu oldu. Ancelotti başkasının fikirlerini önemsemediğini söylerken Arda Güler'i bu sene de 'çile'nin beklediğini söyleyebiliriz. 

Real Madrid'in Mallorca'daki beraberliği sonrası tartışma ve analiz konularından biri de beyazlar için zorlu maç ortamında Carlo Ancelotti'nin yaptığı (yapamadığı) değişiklikler oldu. Skor berabeyken Madrid teknik direktörü 88. dakikaya kadar değişiklik için beklemek zorunda kaldı.

 Carvajal, Bellingham ve Vinicius'un yerine Lucas Vazquez, Brahim ve Arda Güler'i  görevlendirdi. İşler yürümedi çünkü İspanyol-Faslı oyuncu ve Türk oyuncunun Madrid'in hücum oyununu etkilemeye zar zor zamanları oldu. Hepi topu bir kaç dakikaydı.

Diğer değişiklik ise Luka Modric'in Tchouaméni'nin yerine girmesiydi. Bu değişiklik makul bir zamanda yapıldı. Varşova'da da Hırvat oyuncu Carlo'nun ilk oyuncu değişikliği olmuştu. Mbappé'nin neredeyse şampiyonluğu garantileyen golünün hemen ardından 74. dakikada sahaya girmişti. 83. dakikada Fransız'ın yerine Brahim gelirken, 88. dakikada Güler, Ceballos ve Lucas Vázquez oyuna alınmıştı.

Sezonun bu noktasında, sadece iki resmi maç oynanmış olmasına rağmen, Madrid koçunun hem on bir tipi hem de oyuncu değişikliği zamanlaması konusunda net olduğu açık görünüyor.

Modric, hem oyunun kontrolünü artırmak ( Atalanta  maçında olduğu gibi) hem de daha fazla alan yaratmak (Mallorca maçında olduğu gibi) için çözümler sunan 12. oyuncudur. Değişikliklerin geri kalanı, İtalyan'ın planında, en azından sezonun bu başlangıcında, pratik olarak önemsiz bir role sahip. Carletto'nun ilk onbir konusunda net bir fikri var gibi görünüyor. Bu planlarda ne Arda Güler ne de Brahim Diaz yok. 

Son Moix'teki beraberliğin ardından basın toplantısında, Ancelotti" Değişiklikler hakkında herkesin kendi fikri var, bunlar küçük detaylar. Geç kalmış olabilirler veya olmayabilirler" dedi.

Ancelotti, hafta boyunca tartışma konusu olacağını bildiği bir konuya fazla dallandırıp budaklandırmadan noktayı koydu. Geçtiğimiz sezonda da benzer eleştiriler yapılmıştı, ancak olası dört şampiyonluktan üçünü kazandı.

Ancelotti'nin de eleştirildiğini hatırlamakta fayda var; Madrid, son Avrupa Kupası yarı finalinin ikinci ayağında Bayern'e 0-1 yenilmişti. Teknik direktör 81. dakikaya kadar Joselu ve Brahim'i oyuna sokmamıştı. Joselu'nun Real Madrid'e Wembley'de finalde yer kazandıracak iki golü atmasına hâlâ zaman vardı. Ancelotti tura dedi ama Mallorca'da yazı geldi.