Ergin Ataman: Anadolu Efes efsanesi olabildiysem ne mutlu bana

Anadolu Efes Basketbol Süper Ligi
Ergin Ataman: Anadolu Efes efsanesi olabildiysem ne mutlu bana

Basketbol Süper Ligi'nde Pınar Karşıyaka'yı devirerek 16. şampiyonluğunu elde eden Anadolu Efes'in Başantrenörü Ergin Ataman şampiyonluğu değerlendirdi. önümüzdeki sezon Panathinaikos'ta görev alacak Ataman, "Anadolu Efes efsanesi olarak adlandırılabilirsem ne mutlu bana" dedi.

Basketbol Süper Ligi'nde mutlu sona ulaşan Anadolu Efes'in Başantrenörü Ergin Ataman şampiyonluk sonrasında değerlendirmelerde bulundu.

Önümüzdeki sezon Yunanistan Ligi ekiplerinden Panathinaikos'ta görev alacak Ataman, takımdan ayrılmanın kolay olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Bu sezon Türkiye'de 2 tane kupa oynandı, Cumhurbaşkanlığı kupası, bizim müzemizde. Şimdi de lig şampiyonluğu, bizim müzemizde. Bunun için gururluyum. Euroleague için üzgünüm. Tarihte hiç kimsenin yapamadığı bir şey için yola çıktık ama başaramadık.

Tabii ki kolay değil benim için de, bu kadar yıldan sonra... Bu bu kulüpte bir amatör gibi, gençlik yıllarımdan itibaren çalıştım. İleride Anadolu Efes efsanesi olarak adlandırılabilirsem ne mutlu bana."

Öncelikle Karşıyaka'yı kutlamam lazım. Çok iyi mücadele ettiler. Ne kadar iyi bir takım olduklarını gösterdiler. Ağır bir atmosfer. Burada 3. maçı kazanıp şampiyon olmak tabii ki çok anlamlı. Özellikle Play-Off'larda yeniden takım olduğumuzu hatırladık"

EFES'TE 12 KUPA KAZANDI

Ergin Ataman, 2017'de göreve başladığı Anadolu Efes'te 2 EuroLeague, 4 Basketbol Süper Ligi, 3 Türkiye Kupası, 3 Cumhurbaşkanlığı Kupası sevinçleri yaşadı.

Anadolu Efes'e veda eden 57 yaşındaki deneyimli koç, önümüzdeki sezon Yunanistan'ın köklü ekiplerinden Panathinaikos'ta görev alacak. Ergin Ataman, şampiyonluk sayısında Aydın Örs'ü yakaladı.

ERGİN ATAMAN LİGDE 6. ŞAMPİYONLUĞUNU KAZANDI

İlk şampiyonluğuna 2008-2009 sezonunda Anadolu Efes'in başında ulaşan Ataman, 2011-2012 sezonunda Beşiktaş, bir sezon sonra da Galatasaray'ın başında ipi göğüsledi. Tecrübeli teknik adam 2018-2019 ve 2020-2021'de yine Anadolu Efes ile kupayı kazandı.

50 yaşında hayatını kaybeden ve lig tarihinde 7 şampiyonluğu bulunan Aydan Siyavuş, en fazla kupa kaldıran antrenör konumunda bulunuyor. Şampiyonluk sayısı da Aydın Örs'ü yakalayan Ataman, Örs'le Siyavuş'u takip ediyor.

Kaynak: Haber Global TV

Anadolu Efes Basketbol Süper Ligi Anadolu Efes haberleri Basketbol Süper Ligi Haberleri Ergin Ataman Anadolu Efes-Pınar Karşıyaka Maçı Basketbol Ligi Final Serisi Pınar Karşıyaka