Altay yeni sezonu kayıplarla açıyor

Altay
Altay yeni sezonu kayıplarla açıyor
FOTOĞRAF: İHA

Türk futbolunun köklü ekiplerinden Altay'ın yaşadığı ekonomik problemler devam ediyor. İzmir ekibinin geçen sezon kadrosunda yer alan 3 önemli isim takımdan ayrıldı.

TFF 1. Lig ekiplerinden Altay, 2021-2022 sezonunun devre arasında transfer tahtası kapatılınca 1.5 sezon boyunca kadrosuna herhangi bir takviye yapamadan mücadele etti.

İzmir ekibi geride bıraktığımız sezon büyük bir mücadele vererek ligde kalmayı başarırken, o kadrodan üç önemli oyuncusunu yeni sezon öncesinde kaybetti. Siyah-beyazlılar, stoper Eric Björkander ve sol bek Mohammad Naderi ile ücret konusunda anlaşılamayınca iki oyuncuya da alacaklarına karşılık bonservisleri verdi.

Kutay Yokuşlu da kulüpten alacaklarına karşılık tek taraflı fesih hakkını kullandı. Fakat henüz bir kulüple anlaşamayan Kutay’ın, tekrar Altay’a dönmesi bekleniyor. Durum böyle olunca İzmir ekibi, yeni sezon öncesinde büyük bir yara almış oldu.

Altay’da maaş konusunda sorun yaşadığı için ayrılan Eric Björkander, Hırvatistan’ın NK Istra 1961 takımına transfer olurken, Naderi ise İran’ın FC Tractor takımına gitti. Şu ana kadar herhangi bir kulüple anlaşamayan Kutay Yokuşlu'nun ise tekrar siyah-beyazlılara dönmesi bekleniyor. Geçtiğimiz sezon siyah-beyazlı formayla Björkander 30, Naderi 31 ve Kutay ise 30 maça çıktı.

Kaynak: İHA

Altay Spor Toto 1. Lig Altay haberleri TFF 1. Lig transfer haberleri Altay Transfer