Altay Bayındır'a şok üstüne şok! Onana'nın torpili bitmiyor!

Manchester United İngiltere Premier Lig
Altay Bayındır'a şok üstüne şok! Onana'nın torpili bitmiyor!
Fotoğraf: DepoPhotos

Manchester United, Afrika Kupası'na gidecek kaleci Andre Onana için Kamerun Milli takımıyla anlaştı. Altay'ın oynaması beklenen Wigan ve Tottenham maçlarında Onana oynayabilecek.

Manchester United yöneticileri, Afrika Kupası'na gidecek Andre Onana'nın FA Cup'ta Wigan ve Premier Lig'de Tottenham maçlarında oynayabilmesi için Kamerun'la anlaştı.

27 yaşındaki kaleci United'a transfer olmadan önce Afrika Uluslar Kupası'na gitmeyeceğini beyan etmesine rağmen Kamerun'un çağrısına hayır diyememişti.

Kamerun Futbol Federasyonu, Manchester United'ın talebi üzerine Onana'nın 15 Ocak'ta oynanacak açılış maçından öncesine kadar kulübünde kalmasına izin verdi.

Bu durumda Onana 8 Ocak'taki Wigan ve 14 Ocak'taki Tottenham maçlarında forma giyebilecek. Maç sonrası kupa için Fildişi'ne gidecek oyuncu 15 Ocak'ta da Kamerun'un maçında forma giyecek. Yani 24 saat içinde 2 maçta birden kalede olacak.

Eğer Kamerun gruptan çıkamazsa Onana, ManU'nun hiçbir maçını kaçırmadan İngiltere'ye dönmüş olacak.

Kamerun'un gruptan çıkması ve finale kadar gitmesi halinde Wolverhampton, West Ham United ve Aston Villa maçlarında Onana forma giyemecek. Kaleci Altay Bayındır bu durumda bu maçlarda kaleye geçme şansı yakalayacak.

Ten Hag, Altay Bayındır'a güveninin tam olduğunu açıklamasına rağmen şu ana kadar milli kaleciye hiç forma şansı vermedi. Onana ise arka arkaya yediği hatalı gollere rağmen United'ın tüm maçlarında kalede görev yaptı.